Ексклюзиви
пʼятниця, 12 січня 2018 21:45

Сучасну українську оперу покажуть в Нью-Йорку

Сучасну українську оперу покажуть в Нью-Йорку
В американському Нью-Йорку представлять українську оперу-реквієм IYOV Фото: theater-light.ru

З 15 по 20 січня 2018 року в американському Нью-Йорку в рамках міжнародного фестивалю опери та сучасного театру PROTOTYPE представлять українську оперу-реквієм IYOV формації Nova Opera. Композитори опери - Роман Григорів та Ілля Разумейко, режисер Влад Троїцький.

Прем'єра опери IYOV відбулася 2015 року на фестивалі ГогольFest. Її виконання відбулися у Центрі споткання культур в Любліні, театрі Шекспіра в Гданську, Freehavenskirke в Копенгагені, Македонському театрі опери та балету, а також у Віденській філармонії.

Опера IYOV створена за книгою Йова зі Старого Заповіту з використанням латинських сакральних текстів. Її написано в синтетичному жанрі, що вперше в історії світової музики поєднав у собі оперу, реквієм та ораторію. Книга Йова – не лише розповідь про життя біблійного героя. Це історія людського відчаю, жертовності та пошуку себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про співака-добровольця Василя Сліпака вийде у січні

"Для нас це велика честь презентувати сучасне українське мистецтво світу. Фестиваль PROTOTYPE щорічно проходить у Нью-Йорку з 2013 року. За цей час він став одною з найпрестижніших подій в США в царині сучасного музичного театру та опери. Щороку він охоплює понад 10 театральних майданчиків міста і презентує цикли з прем'єр оперних творів актуальних американських та європейських композиторів", - каже композитор Ілля Разумейко

Окрім п'яти перформансів опери "IYOV" в рамках фестивалю артисти формації Nova Opera виконають дві меси з музики композиторів Романа Григорів та Іллі Разумейко на латинські сакральні тексти у Стемфорді та Нью-Йорку.

Критик Ірина Чужинова назвала найбільш знакові події у театральному житті 2017-го року. Також моменти, які заважають розвитку українського театру.

Зараз ви читаєте новину «Сучасну українську оперу покажуть в Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі