Ексклюзиви
понеділок, 21 жовтня 2013 18:06

Студент щасливий, коли його б'ють - на "Молодості" стартував конкурс короткометражок
5

Так закінчилось літо
Американський мрійник
Клаудіу та короп
128.Щур
У пошуках втраченого надхнення

Сьогодні у рамках конкурсу МКФ "Молодість" стартувала короткометражна програма. Її показуватимуть два дні. Усього у секції приймає участь 17 стрічок.

Стрічка "128.Щур" польського режисера Якуба Пончека - це чорна комедія, де студент Павло Бурак оголошує війну жорстокій реальності й твердженню, що лише ідіоти здатні бути справді щасливими. У кінці фільму студент зізнається, що щасливий, коли його б'ють місцеві злодії. Короткометражний фільм-презентація "Клаудіу та короп" - робота режисера Андрея Тенасе, спільного виробництва Німеччини й Румунії. Клаудіо працює у відділі свіжої риби великого супермаркету. Коропи задихаються в маленькому переповненому акваріумі. Коли один із них починає дивно поводитися, Клаудіо втручається.

"Дудук" - стрічка від російської режисерки Єлізавєти Корольової. Молода москвичка бореться за життя хворого кота, а також наново вчиться помічати дива. Англію представить фільм "У пошуках втраченого надхнення" Ешлі Майкл Бріґґза. Чи знайде поет музу - вирішити це має божественне подружжя, яке, снідаючи, споглядає за поетом.

Фільм канадського виробництва "Ноа" Волтера Вудмена й Патріка Седерберґа - це історія, що розгортається на моніторі комп'ютера. Стосунки персонажа "Ноа" зі світом раптово погіршуються. Захопливе дослідження людської поведінки в цифрову еру. Французький "Американський мрійник" Томаса Гейлі нагадає про теракт 11 вересня. Помешкання Джуліана на півночі Флориди - віддзеркалення наслідків трагічного моменту в історії США. Це напруга, що розриває американське суспільство, немов тканину.

Україну представлятимуть дві режисерки. Фільм Марини Рощиної "Так закінчилось літо" розповідає про Андрія - молодого хлопця, що живе з матір'ю. Після поїздки до батька він відчуває, що настав настав час стати господарем своєї долі. "Помин" Ірини Цілик - історія про батьківський дім, який потрібно продати. Завершуючи справи з продажу, на території свого дитинства героїня несподівано знаходить відповіді на деякі життєві питання.

Покази фільмів із Короткометражної конкурсної програми відбуваються у Синьому залі кінотеатру "Київ". 22 жовтня о 10:00 покажуть 3 блок, о 12:00 - 4 блок фільмів.

Зараз ви читаєте новину «Студент щасливий, коли його б'ють - на "Молодості" стартував конкурс короткометражок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі