понеділок, 14 жовтня 2013 13:13

Унікальні дитячі кінопокази влаштують на фестивалі "Молодість" в Києві
8

Ракета
Клара і таємниця ведмедів
Мамо, люблю тебе
Іван Сила
Літо з Антоном

Протягом тижня у кінотеатрі "Кінопанорама" проходитимуть унікальні кінопокази для дітей віком від 10-ти років. Нову конкурсну секцію фільмів покажуть на цьогорічний "Молодості".

До складу міжнародного конкурсу "Молодість – дітям" увійдуть вісім найкращих та найновіших стрічок для дітей вітчизняного та іноземного виробництва. Оцінюватиме їх також спеціальне дитяче журі.

Відкриє програму режисерський дебют українського актора та телеведучого Віктора Андрієнка "Іван Сила". У картині розповідається про українського силача Івана Фірцака, який в 1928 році офіційно завоював титул найсильнішої людини планети. Головну роль зіграв донецький богатир Дмитро Халаджи. Він зубами гнув сталевого лома, а на його грудях розбивали 350-кілограмову брилу. Найгіднішого супротивника Івана Сили грає український чемпіон Василь Вірастюк. Ольга Сумська - рокову баронесу, а сам Віктор Андрієнко втілив на екрані головного інтриганта стрічки - агента Фіксу.

Автор латвійської стрічки "Люблю тебе, мамо" поставить свого маленького героя перед непростим вибором: маленька брехня може зіпсувати життя найкращого друга. Фільм здобув Ґран-прі престижного конкурсу Generation Kplus на Берлінському МКФ-2013 і номінований від Латвії на "Оскара". Потужний та захоплюючий швейцарський дебют "Клара і таємниця ведмедів" сфокусує увагу дитячої аудиторії на актуальних проблемах пошуку балансу між природою та людиною.

Австралійська поетична стрічка "Ракета" змалює історію подолання десятирічним хлопчиком свого родового прокляття. Щоб довести, що він не проклятий, хлопчик будує величезну ракету для участі у вигідному, але небезпечному змаганні – фестивалі ракет.

Телевізійна документальна стрічка Ясни Країнович "Літо з Антоном" оповідає про дорослішання московського підлітка у воєнному таборі. У режисерському дебюті Джонаса д'Адескі "Троє малих" події розгортаються на Гаїті напередодні землетрусу 2010 року. Коли в місті стається землетрус, троє друзів опиняються на вулиці й починають нове життя.

Автор бразильського роуд муві "Вони повернуться" змушує своїх героїв, покараних та залишених батьками на трасі, пройти низку випробувань, своєрідну ініціацію, посвячення до світу дорослих, щоб досягти рідної домівки. Завершить програму нова робота досвідченого норвезького постановника фільмів для дітей Нільса Гаупа "Подорож до Різдвяної зірки". За сюжетом смілива дівчина вирушає на пошуки Різдвяної зірки, яка звільнить королівство від прокляття та поверне давно втрачену принцесу.

Спеціальною подією "дитячої програми" фестивалю стане позаконкурсний показ шедевру українського дитячого кіно – фільм Віктора Греся "Чорна курка, чи Підземні жителі". Стрічка зібрала низку нагород міжнародних фестивалів. За сюжетом  Альоша у петербурзькому пансіоні сумує за домівкою, тому вигадує казковий світ підземних жителів...

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Покази пройдуть з 20-го по 27-е жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Унікальні дитячі кінопокази влаштують на фестивалі "Молодість" в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі