середа, 03 серпня 2011 11:09

Стівен Спілберг перерахував 206 фільмів, які необхідно подивитися

Стівен Спілберг перерахував 206 фільмів, які необхідно подивитися

В інтернеті був опублікований так званий "навчальний план Стівена Спілберга" - список з 206 фільмів, які має подивитися кожна людина, котра бажає отримати шанс попрацювати з режисером.

Як пише сайт Collider, не відомо, наскільки офіційним є цей документ. Джерело, з якого надійшов список, також не вказується.

У списку згадується лише одна стрічка самого Спілберга - фантастичний фільм 1977 року "Близькі контакти третього ступеня". Основу "навчального плану" складає визнана класика кінематографа - зокрема, стрічки "12 розгніваних чоловіків" Сідні Люмета, "Громадянин Кейн" Орсона Веллса, "Віднесені вітром" Віктора Флемінга, "8 з половиною" Федеріко Фелліні, "Апокаліпсис сьогодні" Френсіса Форда Копполи, "2001 рік: Космічна одіссея" Стенлі Кубріка, "Сім самураїв" Акіри Куросави.

Крім того, в список увійшли дві картини, зняті російськими/радянськими режисерами: "Броненосець Потьомкін" Сергія Ейзенштейна і "Потяг-утікач" Андрія Кончаловського. Зазначимо, що свою стрічку, котра потрапила в "навчальний план Спілберга", Кончаловський знімав у США за участю американських акторів.

Зараз ви читаєте новину «Стівен Спілберг перерахував 206 фільмів, які необхідно подивитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі