четвер, 09 лютого 2012 18:14

Стали відомі лауреати Шевченківської премії 2012 року

Стали відомі лауреати Шевченківської премії 2012 року

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка, за підсумками таємного голосування, яке відбулося 9 лютого, визначив лауреатів Шевченківської премії 2012 року.

Про це повідомили в Комітеті з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Лауреатами премії в галузі літератури стали Петро Мідянка за збірку віршів 2010 року "Луйтра в небо" (представлений на здобуття премії Асоціацією українських письменників) і Володимир Рутківський за історичну трилогію для дітей "Джури" 2007-1010 років ("Джури козака Швайки", " Джури-характерники "," Джури і підводний човен ", представлений Держтелерадіо України).

У номінації "літературознавство і мистецтвознавство" перемогла Тетяна Кара-Васильєва за книгу "Історія української вишивки".

У музичному напрямку лауреатом став композитор Віктор Степурко за псалмодійство "Монологи віків" для змішаного хору і соло інструментів (в семи частинах на канонічні тексти).

Премія в номінації "Образотворче мистецтво" була "виписана" найдорожчому художнику України - Анатолію Криволапу за цикл з 50 робіт "Український мотив".

Премії в номінації "концертно-виконавське мистецтво" та "народне і декоративно-прикладне мистецтво" цього року не визначені.

Нагадаємо, Василь Шкляр 4 березня 2011 року звернувся до Президента Віктора Януковича з проханням відкласти вручення йому Шевченківської премії до тих пір, поки не буде звільнено "українофоба Табачника". Після цього Янукович не включив Шкляра в номінацію на премію.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі лауреати Шевченківської премії 2012 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі