четвер, 19 листопада 2020 14:45

Сплав естетики, візуальної тонкості і знань: книга про війну для дітей і дорослих

Автор: Валерій Шмаков
  "Завдяки книзі "Війна, що змінила Рондо", змогла розплакатися і повірити, о війна завершиться", - Оксана Зьобро
"Завдяки книзі "Війна, що змінила Рондо", змогла розплакатися і повірити, о війна завершиться", - Оксана Зьобро

"Війна, що змінила Рондо" Романи Романишин та Андрія Лесіва - ілюстрована книга про війну, яка допомогає розповісти про трагічні події на сході України дітям - розповідає журналістка Оксана Зьобро.

"Я фанатка робіт Романи і Андрія – їхніх власних книжок-картинок, ілюстрацій інших текстів, обкладинок. Їхні книжки – це сплав естетики, візуальної тонкості, знань, соціально важливих контекстів і підтекстів, філософії, ніжності, глибини.

"Війна, що змінила Рондо" – вразила мене в саме серце. Щоразу плачу, коли читаю її. Коли в Україні почалася війна, це було так страшно і так незрозуміло. Як з нею жити, як про неї говорити? Що відповідати маленькій племінниці, яка запитує: а що відбувається, а чому наших хлопчиків і дівчаток вбивають на Сході країни, а що таке війна? Я змогла поговорити з нею про це завдяки цій книжці. І я змогла завдяки ній розплакатися і повірити, що війна завершиться. І так, на кожному з нас залишаться сліди, і кожного з нас вона змінить. Але вона не триватиме вічно і ми – переможемо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Роня" Астрід Ліндгрен навчила бути чесною з собою - Оксана Зьобро

"Війна, що змінила Рондо" – picture book, її історія розказана і текстом, і малюнками. У місто, яке називається Рондо і де живуть троє друзів Данко, Зірка і Фабіян, приходить війна. І ця страшна війна торкається кожного. Але друзі не здаються, вони об'єднують зусилля, щоб протистояти їй. І їм це вдається", - каже журналістка.

Оксана Зьобро народилася 15 березня 1988 року у Львові.

У 2010 році закінчила факультет журналістики ЛНУ ім. І. Франка. З 18-ти років працювала журналісткою, зокрема керівницею відділу культури газети "Високий Замок".

З 2013 року працює у "Видавництві Старого Лева". Зараз - керівниця відділу PR & Marketing "Видавництва Старого Лева".

Любить читати, збирає книжки про Фріду Кало.

Зараз ви читаєте новину «Сплав естетики, візуальної тонкості і знань: книга про війну для дітей і дорослих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі