неділя, 02 червня 2019 18:33

"Щовечора шукаю дівчину": у Київ приїжджають Kіss.

"Щовечора шукаю  дівчину": у Київ приїжджають  Kіss.
Kiss виступлять на НСК "Олімпійський" в Києві 16 червня. kharkovforum.com

16 червня на НСК "Олімпійський" в Києві виступить американський рок-гурт Kіss.

Концерт відбудеться в рамках прощального світового турне End of the Road Tour.

"Вирішили, що група як і раніше може робити потужні шоу. Але наші концерти важче з фізичної точки зору, ніж, наприклад, виступи Rolling Stones або Пола Маккартні. Тому ми хочемо піти на піку форми, зробивши своє фінальні гастролі найкращими, - каже Томмі Тейер, гітарист Kiss.

Нагадуємо головні хіти легендарних рокерів.

I Was Made for Lovin' You, альбом Dynasty, 1979 рік.

"Я був створенний кохати тебе" - головний номер живих виступів Kiss й при цьому найнеулюбленіша композиція самих учасників гурту.

"Особливо дратує підспівувати оте "Ду, ду, ду, ду, ду, ду, ду, ду,ду", - якось зізнався басист Джин Сіммонс.

Наприкінці 1970-х основним конкурентом рокерів у чартах було диско. Аби здобути перевагу у цьому протистоянні деякі, як наприклад The Rolling Stones, заходили на територію противника. 1977-го "роллінги" добряче здивували фанатів відверто дискотечною композицією Miss You. Стала справжнім міжнародним хітом. Помітивши успіх подібних експериментів продюсери почали тиснути на Kiss.

Засновник групи Пол Стенлі згадував, що спеціально пішов у нью-йорський клуб Studio 54. Дискотека славилася гучними вечірками з безладними статевими зносинами і непомірним вживанням наркотиків. "Мені здавалось, що я міг написати будь-яку пісню з тих, що лунали того вечора. Тому пішов додому налаштував драм-машину на 126 ударів на хвилину і узявся за роботу", - згадував музикант.

Сингл I Was Made for Lovin' You очолив чарти Канади, Бельгії, Нідерландів, Нової Зеландії. Тільки у США продали 1 млн. записів пісні.

Це був перший досвід співпраці групи з поетом-пісняром Дезмондом Чайлдом. До цього рокери

зазвичай самі писали тексти і музику. Іноді залучаючи продюсера, що вимагало ділити з ним авторські права. Спільний успіх Kiss і Чайлда відкрив нове бачення іншим гуртам. Пізніше пісняр працював над хітами Bon Jovi.

Коли ударник Ерік Карр приєднався до групи в 1980 році, пісню I Was Made for Lovin' You почали грати у значно швидшому темпі. Стала більшою рок-орієнтованою, На 30-річному ювілейному концерті Kiss пісню виконали у супроводі мельбурнського симфонічного оркестру, який використав грим і одяг в стилі групи.

Beth, альбом Destroyer, 1976 р.

Перший золотий сингл Kiss в репертуар приніс ударник Пітер Крісс. Баладу присвятили його дружині Лідії.

Часто плакала через постійні гастролі і п'яні загули чоловіка-рокера.

"Вона була приголомшливою жінкою. Працювала з 9 ранку до 5 вечора з того самого дня, як ми одружилися, бо я сказав їй, "Я ніколи не буду ходити на роботу. Я хочу бути рок-зіркою. Й більше ніким. Не кажи мені, що вдома не достатньо грошей. Або ми одружимося на таких умовах, або взагалі не одружимося, бо я маю бути тим, хто я є. Вона на це погодилася. На концертах після виконання Beth йшов дарувати троянди дівчатам, яких, красивими не назвеш. Які навпаки виглядають втомленими і засмученими. Я шукаю таку дівчину , яку треба підбадьорити квітами щовечора, - згадував Пітер Крісс.

Detroit Rock City, альбом Destroyer, 1976 р.

Пісня присвячена фанату групи який загинув у автокатастрофі дорогою на концерт. Правда місце дії перенесли з міста Шарлот у Північній Кароліні в столицю автомобілебудування США Детройт.

На початку кар'єри в цьому місті ще невідомих загалу рокерів з Нью-Йорку Kiss зробили хедланерами фестивалю. Зокрема і тому концерти останнього турне в історії група відкриває саме бойовиком Detroit Rock City.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автокатастрофи та серійні вбивці: 5 найцікавіших хітів групи Interpol

12,7 см. має довжину язик басиста Kiss Джина Сіммонса. Виступає в гримі "Демона". Каже, що його улюблена плітка про гурт, що він заради ефектних гримас пересадив собі язик корови.

Зараз ви читаєте новину «"Щовечора шукаю дівчину": у Київ приїжджають Kіss.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі