вівторок, 24 вересня 2013 04:58

Сопілка із моркви, барабани із кавунів — "Паприкалаба" вчила дітей грати на овочевих інструментах
17

Фото: Фото: Вікторія Марценюк

- Мама, ти сьогодні не готуй нічого із кабачків. Я з них дудки собі буду робити, добре? Диви, як ця дудкає, - каже до мами 6-річний Ілля Поліщук, із Вінниці. Грає на дудці із огірка.

23 вересня у місті Вінниці музиканти польсько-українського овочевого оркестру "Паприкалаба" навчали всіх охочих грати на овочах. Серед музичних інструментів - сопілки із моркви, маракаси з баклажанів, барабани з гарбузів та кавунів, дудки з огірків та кабачків. Їх учасники гурту виготовили разом з відвідувачами перед репетицією.

"Картоплю та перець використовуємо, як шейкери. Розрізаємо їх, вибираємо серединки та кидаємо туди фасолі. Із моркви можна зробити навіть флейту, - каже учасниця гурту Таїса Воробйова, із Вінниці. - Цибулею можна зробити шиплячі звуки, з капусти виходить дуже цікавий ді-джейський скретч. Важко грати на помідорах та грушах, бо вони м'які та дуже соковиті".

Овочевий оркестр "Паприкалаба" існує 3 роки. Виконують каверверсії на твори відомого українського гурту "Перкалаба".

"Ідея створення нашого оркестру належить Бену Коупу, який на сьогодні є нашим диригентом. Учасники гурту із Польщі та України. Значна частина - із Вінницького училища культури і мистецтв ім. Леонтовича, - розповідає Таїсія. - Виступали на фестивалі "Seasons of Life" в Одесі та "АртПоле" в Івано-Франківській області. Інструменти виготовляємо за день до виступу. Овочі швидко в'януть, тому деякі доводиться робити перед самим виступом".

Найбільше на майстер-клас прийшло дітей.

"Для них це дуже захоплююче, цікаво та корисно. Так граючись, вони розвиваються. Найцікавіше, коли діти грають-грають на інструментах- овочах, а потім починають їх їсти, - додає Воробйова. - На одній репетиції хлопчик підняв руку та й каже: "А коли вже можна їсти свій інструмент?".

Зараз ви читаєте новину «Сопілка із моркви, барабани із кавунів — "Паприкалаба" вчила дітей грати на овочевих інструментах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі