середа, 19 грудня 2012 09:37

Сьогодні відзначають день Святого Миколая

Сьогодні відзначають день Святого Миколая
Фото: svit24.net

За традицією, в цей день слухняні діти отримують від святого Миколая солодощі, а неслухняні – різки, пише ЛІГАБізнесІнформ

Православні вшановують Святого Миколая, відомого багатьма чудесами, 19 грудня. Його називають наслідувачем святого життя Христа і носієм чесноти. Католики шанують пам'ять св.Миколая щорічно 6 грудня як покровителя мандрівників і дітей.

Миколу високо шанують на Сході і Заході, його ім'я оточене масою народних сказань. Численні оповіді про зцілення, що виходять від ікон Миколая. Є легенди про покровительство моряків і мореплавання, захист від пожежі, про будівництво храмів, про покарання провісників погоди, про допомогу тим, хто укладає шлюб, про дбайливе ставлення до дітей.

Різдвяні свята в Європі починаються саме з дня св.Миколая. У Х столітті в Кельнському соборі в день пам'яті Миколая учням церковнопарафіяльної школи стали роздавати солодощі, а пізніше в Німеччині в будинках почали вивішувати черевички або шкарпеточки для того, щоб святий Миколай поклав туди дітям подарунки. Ці традиції швидко поширилися по всій Європі. Правда, подарунки отримують в цей день тільки слухняні діти, а неслухняних чекають різки. Але в очікуванні свята діти прагнуть не пустувати і без подарунків від св.Миколая не залишається ніхто.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відзначають день Святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути