Ексклюзиви
субота, 05 травня 2018 15:14

Що варто читати і слухати у травні - поради від міністра

Що варто читати і слухати у травні - поради від міністра
Нищук зібрав новинки цього травня. Фото: "Леди"

Міністр культури України Євген Нищук створив добірку культурних подій у травні. Він звернув увагу на 2 українські книжки, музичні альбоми та відвідувати мистецькі фестивалі

Тетяна Терен та Анна Липківська "Прості речі". 8 розмов з Адою Роговцевою".

"Ада Миколаївна Роговцева – унікальна людина, без якої просто неможливо уявити українську культуру, настільки невимовно вагомим є її вклад. Книга "Прості речі" – твір, створений у цікавій та легкій формі. На сторінках книги Ада Миколаївна – не лише легенда театру, а неймовірно щира та відкрита жінка, якій випала непроста доля. Це автобіографічна книга, де видатна Роговцева розказує про своє життя, ділиться своєю мудрістю і ці слова – великий скарб. Від попередніх книжок про видатну актрису цю книгу відрізняє стиль подачі – усі історії це надзвичайно цікаві діалоги", - пише міністр на "Українській правді".

Олесяь Ульяненко "Там, де південь".

"Збірка повістей "Там, де Південь" – це чотири яскраві та драматичні історії з життя українців часу розвалу Радянської імперії. Кожна розповідь – і до цих днів гостро актуальна, кожна з них сповнена елементів справжнього голівудського кримінального кіно, водночас в них філософські роздуми, літературнна та релігійна образність. Це книга не для всіх, його тексти нелегкі для читання, але вони здатні кардинально нас змінити".

Альбом Onuka "Mozaїka".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 культових джазових композицій

"Ната з командою творять неймовірно якісну музику світового рівня, яка є зрозумілою і в Європі, і за океаном, втім, у кожній композиції – тонко, як аромат дорогих парфумів, але щемко присутня нотка їх української душі. На мою думку, робота гурту Onuka – це той прекрасний приклад культурної дипломатії, про яку я не втомлююсь казати. Через позитивні вібрації, музику, пісні ми стаємо зрозумілішими світу, долаємо штучно створені "доброзичливими братами" культурні бар'єри, доносимо світу нашу тисячолітню, але таку сучасну культуру", - пише він.

Нищук запрошує прийти на концерт хорватсько-словенського дуету 2cellos 27 травня, 19:00 у Палаці Україна в Києві, на виставу "Місто" 4 травня у "Театрі на липках", на "Загадкове нічне вбивство собаки" 5 травня у Національному академічному театрі російської драми ім. Лесі Українки. Повідомляє, що у 12-27 травні в Херсоні та Миколаєві пройде 20-й Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії".

"Цього року я поєднаю корисне з приємним і, разом з участю у дискусіях, круглих столах та зустрічах з колегами-театралами з усієї країни, я вийду на сцену як актор – у виставі "Три товариші" за одойменним твором Еріх Марії Ремарка Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка. Тема, яку ми піднімаємо на сцені – дуже важлива, співзвучна з тими часами, з тими відчуттями, які переживають багато наших хлопців, що повертаються з війни. Думаю, що саме на Півдні буде дуже важливо представити цю роботу".

У травні Нищук радить відвідати 47-й Міжнародний Кінофестиваль "Молодість", 27 травня – 3 червня у столиці таа 47-й Міжнародний Кінофестиваль "Молодість".

Українські кінооглядачі визначили добірку найбільш очікуваних серіалів, які вийдуть в травні. Перелік із 7 картин опублікували на bit.ua.

Зараз ви читаєте новину «Що варто читати і слухати у травні - поради від міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі