пʼятниця, 27 листопада 2020 13:59

Снігова королева стала нервовим підлітком

Снігова королева стала нервовим підлітком
Мультфільм "Крижане серце" створили за мотивами казки "Снігова королева" Ганса Крістіана Андерсена. Із лиходійки Королеву зробили "наляканою дівчиною, яка не може керувати своїми надздібностями". Її сестра Анна занадто довіряє незнайомцям. За словами режисерів, це історія про повноліття та дорослішання. Фото: Pinterest

27 листопада 2013 року у прокат вийшов мультфільм "Крижане серце" від студії "Дісней". Отримав 2 "Оскари" - як найкращий мультфільм та за саундтрек Let it go.

Принцеса Ельза здатна створювати лід і сніг. Користується своєю магією, коли грається з молодшою сестричкою Анною. Випадково ранить сестру. Ельза відчуває провину, зачиняється в кімнаті до часу, поки не навчиться контролювати здібності. Батьки дівчат загинули. Ельзі доводиться вийти назовні та стати королевою, за сюжетом.

Створили за мотивами казки "Снігова королева" Ганса Крістіана Андерсена. Тривалий час у "Дісней" працювали саме над створенням екранізації. Намагались запустити проєкт 2000-го та 2009-го. Сукню Снігової королеви розробляли ще перед "Білосніжкою" 1939-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми сумуватимемо: в мережі оплакували смерть живої Мадонни

Режисери - Кріс Бак та Дженніфер Лі. Розповіли, що замість лихої Королеви створили "налякану дівчину, яка не може керувати своїми надздібностями". Її сестра Анна так само не може стримувати потяг до людей та занадто довіряє незнайомцям. За словами Лі, це проста історія про повноліття та дорослішання.

"Оригінальна казка Андерсена досить похмура. З цього нелегко зробити дитячий мультфільм, - каже продюсер Пітер Дель Вечо. - Намагались надати Сніговій королеві людських якостей. Це вдалось, коли зробили її та Анну сестрами. Це наблизило їх переживання до сучасної аудиторії. У героїнь складні сімейні стосунки. Ельза робить лихі речі, але глядач розуміє чому. Ми відійшли від оригінальної історії. Від неї лишили тільки сніг, лід та саму королеву".

Краєвиди зимового королівства змалювали з Норвегії. У вбрання героїв включили відсилки до скандинавської культури. Створили понад 300 костюмів. Мали на розробку 17 місяців. Зробили лабораторію з дослідження снігу. Аніматори спостерігали за розбиванням льоду та утворенням сніжинок.

Друга частина "Крижаного серця" встановила рекорд та спричинила фурор у прокаті. Зібрала $127 млн. Це найкращий листопадовий результат у старті. У рейтингу найкасовіших фільмів "Крижане серце 2" поступається місцем "Суперсімейці" зі $182 млн та "У пошуках Дори" зі $135 млн.

Найбільші касові збори "Крижане серце 2" зібрало у Китаї - $53 млн, Кореї - $31,5 млн та Японії - $18,2 млн. Загалом мультфільм стартував з дебютом на 37 ринках світу.

Зараз ви читаєте новину «Снігова королева стала нервовим підлітком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі