середа, 13 травня 2020 10:20

"Слуги" анонсують закон про підтримку креативної індустрії

"Слуги" анонсують закон про підтримку креативної індустрії
Першим кроком хочуть зменшити оренду, наприклад кінотеатрів, які в період карантину не можуть відкритися. Фото: pixabay

Cьогодні на позачерговому засіданні Верховної Ради нардепи розглянуть законопроєкт про підтримку креативної індустрії через карантин.

Депутати передбачили кілька кроків підтримки цього бізнесу, про це у відеозверненні розповіла заступниця голови фракції "Слуга Народу" Євгенія Кравчук, передає "Громадське".

"Ми плануємо загалом кілька кроків підтримки креативних індустрій, де зайнято близько мільйона людей по Україні. І в державних, і в приватних структурах. Сьогодні буде перший", — розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники культури просять уряд звернути увагу на їхні проблеми

Як пояснює депутатка, першим кроком хочуть зменшити оренду, наприклад кінотеатрів, які в період карантину не можуть відкритися.

За словами Кравчук, "буде підтримка" теле- та радіокомпаніям. А наступним кроком стане впровадження єдиного культурного збору.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового засідання парламенту в середу, 13 травня. Засідання скликається на вимогу 158 народних депутатів. Серед питань порядку денного - законопроєкт про банківську діяльність, який у ЗМІ називають антиколомойським. Внесення змін до Податкового кодексу та інших законів для додаткової підтримки платників податків на період карантину.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" анонсують закон про підтримку креативної індустрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі