Ексклюзиви
середа, 18 грудня 2013 12:15

Скульптор Олег Рябо зобразив Юлію Тимошенко в образі монахині

58-річний скульптор Олег Рябо із міста Комсомольськ на Полтавщині зробив три скульптури відомих політиків з назвою "Політична мастурбація" в стилі класичного сюрреалізму. Юлію Тимошенко зобразив у вигляді монахині, а президента України Віктора Януковича немовлям.

"Політики обманюють народ, говорять високі слова, але нічого не роблять. Це як гра в карти, де використовують блеф. Чим не політична мастурбація з брехнею та бездіяльністю, - говорить митець.

Скульптури ліпив близько трьох місяців, матеріал — пластик, тонував його фарбами кольорів латуні, бронзи та темного срібла. Каже, деякі ідеї виникли після того, як Янукович не підписав угоду з Євросоюзом.

Саме тому найбільшу скульптуру назвав "Політична мастурбація на фоні осінньо-економічної меланхолії". В ній зобразив п'ятьох політиків — президента України Віктора Януковича, голови фракції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Арсенія Яценюка, колишнього президента України Віктора Ющенка, президента Росії Володимира Путіна та народного депутата від партії "Регіонів" Олени Бондаренко.

"Януковича зобразив у вигляді немовля, бо він необдумано вчинив із Євросоюзом. Занадто довго тягнув час, народу замилював очі, хоча сам прекрасно знав, що договір не підпише. Явна мастурбація. Треба було йому чітко проговорити із економістами, щоб ті розповіли плюси і мінуси договорів із єврокраїнами та митним союзом. А Путін стоїть над ним згори, мовляв, що ж ти наробив, краще б одразу підписав договір із митним союзом, і зараз би не мав проблем, - розповідає Рябо. - Яценюк дивиться вгору, розмірковує, що нічого не може зробити. Він дуже педантичний в політиці, як математик, але його ніхто не слухає. Яценюк не розуміє чому, і не знає, що робити далі. Ющенко — як мумія. Це нагадування політикам, якими не треба бути. Коли був при владі, не зробив нічого ні народові, ні собі. Він в скульптурі як історична пам'ятка. Тіло жінки — це Олена Бондаренко. Вона дуже спокійно та вишукано вміє говорити. В партії "Регіонів" її називають відбілювачем, бо залагоджує конфлікти. Гіпнотизує чоловіків, вони не можуть їй нагрубити. Ніби заколисує аудиторію".

Володимира Путіна зобразив із двома трубами, робота називається "Великий мастурбатор".

"Та, що внизу — то газова. А на тій, що сидить — грошова. Путін завжди контролює надходження в державу, має в "Газпромі" якісь акції, - продовжує скульптор. - Путіну віриш. Йому нічого не треба робити, тільки говорити. І реформи ніякі не проводить в Росії. Справжній майстер їздити по вухах, тому і великий мастурбатор".

Скульптуру Юлії Тимошенко у вигляді монашки назвав "Аве Марія".

"Захотілося так її зробити, бо монашкою вона ніколи не буде. Ніколи не покине світське життя, не вдариться в релігію. Ніколи не битиме ні перед ким поклони, не складатиме покірно руки, - каже митець. - Помре на барикаді, але ніколи не скориться. Її можна знищити тільки фізично".

Олег Рябо планує показати свої роботи у вересні наступного року в Комсомольську перед своїм 60-річчям. Крім останніх, у виставку ввійдуть ще 25 скульптур. Митець відомий сюрреалістичними роботами еротичному плані. В минулому році зобразив політиків у вигляді собак, також створив намисто із виліплених статевих органів політиків. Рябо відомий тим, що рік тому створив еротичні скульптури колишнього прем'єра Юлії Тимошенко, радника президента Ганни Герман та секретаря Ради нацбезпеки Раїси Богатирьової.

Зараз ви читаєте новину «Скульптор Олег Рябо зобразив Юлію Тимошенко в образі монахині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі