Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2012 10:23

Скрипаль Василь Попадюк акомпонуватиме гуцульським бабцям

Автор: Фото: Андрій Шматов
 

Скрипаль Василь Попадюк, який створив у Канаді власний музичний бенд "PapaDuke", що грає музику у стилях world music, latino, gypsy, jazz, збирається заграти під автентичний спів гуцульських бабусь.

Учасники скрипалевого колективу з різних країн, вони звикли зіграватися і зіспівуватися з різноплановими виконавцями. Тому музикант сподівається, що гарно їм гратиметься і під український народний спів.

"У мене в бенді "ПапаДюк" учасники з усього світу. На барабанах тепер Анетт Мітчелл. Він дуже відомий барабанщик з Куби, - каже Василь Попадюк. - Мої музиканти беруть участь у різних проектах. Там таке життя, і це нормально. Хтось виступає як гість у когось на концертах і записах. Є багато студійної роботи. Ми всі студійні музиканти. Зараз готуємо великий гуцульський проект. Беремо класних різнопланових музикантів з Детройту, буде пару італійців, мій кубинець Амет Мітчелл, і дідусів-бабусь із гір Карпат. Це все з дримбами. Буде також долучений Київський симфонічний оркестр, яким диригує Володимир Сіренко. Плануємо щось велике, але не знаємо, що з цього вийде. Може вийти щось велике, а може, й нічого. Стартуватиме проект, можливо, в Україні, але взагалі він робиться на популяризацію в усьому світі".

Василь Попадюк зазначив, що бабусі будуть з села Мишин Коломийського району на Івано-Франківщині. У проекті також братиме участь родинний гурт гуцулів Тафійчуків.

Зараз ви читаєте новину «Скрипаль Василь Попадюк акомпонуватиме гуцульським бабцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі