Ексклюзиви
пʼятниця, 24 червня 2011 16:31

Шкляру подарували коньяк, який він виграв у карти 40 років тому
9

Фото: Фото: Ольга Камєнєва

Вчора у київському Будинку художників відбувся ювілейний творчий вечір письменника Василя Шкляра, присвячений його 60-річчю. На зустріч зібралось зо дві сотні гостей.

"Дуже не хочеться казати, що сьогодні - останній вечір у ланцюжку творчих зустрічей Василя Шкляра зі своїми читачами після виходу й тотального успіху роману "Чорний ворон. Залишенець". Цей вечір аж ніяк не можна назвати ювілейним вечором Василя Шкляра. Його  треба провести в Національному палаці "Україна". З ким тільки не говорив із українських артистів, всі кажуть, що для Шкляра співатимуть безкоштовно. А ми віддаємо свої зали під чужі програми чужих Кіркорових", - зазначив ведучий вечора Сергій Проскурня.

Глядачі зустрічають письменника стоячи. Василь Шкляр прийшов на вечір у чорній футболці, із зображенням вершника на грудях та написом "Воля Україні або смерть" на спині.

"Об'їздив Україну від Одеси до Львова, від Харкова до Франківська. Холодноярську історію сприймають скрізь однаково. В Одесі на зустріч зібралися повна зала театру, 1200 чоловік. На балконі молоденькі студенти-юристи з університету Ківалова вивісили наш червоно-чорний прапор свободи. А один чорний козак розповідав, як він їхав у метро зі своєю маленькою донькою й дав їй погортати "Чорного ворона". Як кричить один чоловік: "Что вы делаете, ви  же испортите ребенка. Немедленно заберите у него эту книгу". На що той відповів: "Не хвилюйтесь, моя дитина вже давно зіпсована".

На зустріч прийшли голова національної експертної комісії з питань захисту моралі Василь Костицький, лауреат "Червоної рути" Едуард Драч, екс-посол України у Вірменії Олександр Божко. Дарують картини та квіти. Божко приніс пляшку вірменського коньяку "Арарат" 1971-го року.

"У молодості Василь дуже добре грав у карти. Одного разу виграв нормальну суму грошей. Пішли з ним, десь посиділи трохи, а потім  купили ще пляшку коньяку. Прийшли додому, а він каже: "Сашко, візьми цю пляшечку, прибережи. Одного дня, коли будемо трошки старшими, вип'ємо". Нещодавно перебирав свої речі, і випадково цю пляшку знайшов", - пояснив Божко й вручив пляшку. Вона закрита пробкою-"безкозиркою".

Тривав вечір 2 години. Після цього письменник ще годину підписував книжки.

Зараз ви читаєте новину «Шкляру подарували коньяк, який він виграв у карти 40 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі