пʼятниця, 04 березня 2011 16:49

Шкляр не відмовиться від премії, бо надто поважає Шевченка

Шкляр не відмовиться від премії, бо надто поважає Шевченка

Письменник Василь Шкляр не відмовляється від Шевченківської премії.

"Надто святе для мене ім'я Тараса Шевченка, надто дорогі мені мої герої-холодноярівці, щоб я зрадив їх і відмовився від вшанування їхньої пам'яті. Я цю премію не візьму, поки міністром освіти буде Табачник. Мене його команда звинувачує в ксенофобії, сьогодні ось викликає на програму "Велика політика" до Кисельова на розбірки. Ніхто не говорить про ксенофобські настрої Табачника. У таких умовах я просто не можу її взяти", - сказав письменник.

У заяві, яку він сьогодні, 4 березня, надіслав президенту України Віктору Януковичу із проханням перенести його нагородження Шевченківською премією, він зазначив: "Моя позиція, пане президент, ніяк не стосується вас особисто".

"Що я можу мати проти президента, адже він створив Шевченківський комітет, який присудив мені премію", - повідомив Шкляр.

Зараз письменник збирає кошти на зйомки фільму за своїм романом.

Цього року грошову винагорода за Шевченківську премію становить 260 тисяч гривень.

Раніше народний депутат Олександр Фельдман назвав присудження премії твору Василя Шкляра "Чорний ворон" прикрим бюрократичним непорозумінням.

Зараз ви читаєте новину «Шкляр не відмовиться від премії, бо надто поважає Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

112

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі