Ексклюзиви
вівторок, 19 березня 2019 08:16

Скільки українців не прочитали жодної книжки

Скільки українців не прочитали жодної книжки
За результатами дослідження, бібліотеки та книгарні частіше відвідують молоді люди з вищим рівнем освіти і ті, які проживають у більших населених пунктах . Фото:bizua.org

Впродовж останнього року 60% дорослих українців не прочитали жодної книжки – ні електронної, ні друкованої.

Також вони ні разу не ходили в бібліотеку чи книгарню, - про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Майже чверть українців (23%) відвідали бібліотеку або книгарню хоча б один раз упродовж останнього року. Не відвідували бібліотеку або книгарню, але читали книжку - 13% опитаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як написати успішне резюме

За результатами дослідження, бібліотеки та книгарні частіше відвідують молоді люди з вищим рівнем освіти і ті, які проживають у більших населених пунктах .

Майже половина українців протягом року не відвідала жодної культурної події. 79% учасників соцопитування зазначили, що хотіли б ходити на культурні заходи, але їм не вистачає часу або грошей.

В опитуванні брали участь 2026 осіб у 109 населених пунктах України (окрім Криму та окупованих територій Донеччини та Луганщини). Опитування репрезентативне для населення України віком 18 років і старше, що не проходить військову службу і не перебуває у в'язницях або медичних закладах.

Українською вийде фентезі-роман "Ім'я вітру" американського письменника Патріка Ротфусса. Твір про пригоди музиканта-чарівника випустить харківське видавництво "КСД".

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців не прочитали жодної книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі