понеділок, 18 березня 2019 21:10

Як написати успішне резюме

Як написати успішне резюме
У резюме варто вказати свої додаткові знання та навички. Фото: TEKA.ks.ua

Один із способів отримати роботу - скласти успішне резюме.

Не варто писати очевидних чи неправдивих фактів про себе. Вказувати банальні речі, про які пишуть всі. Щоб написати успішне резюме, потрібно дотримуватися правил, пише Work.ua.

Акцентуйте увагу на досягненнях

Не потрібно переписувати трудову книжку і вказувати всі компанії, де працювали. Краще акцентуйте на тому, чого досягли на кожному місці роботи. Згадайте, над якими проектами працювали.

Постарайтеся перевершити ваших конкурентів

У резюме варто вказати свої додаткові знання та навички. Вони можуть якісно виділити вас серед конкурентів. Наприклад, ви закінчили спеціалізовані курси, відвідали професійний тренінг, маєте сертифікат з іноземної мови чи підвищення кваліфікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку роботу пропонують міжнародні компанії в Україні

Не пишіть очевидного

Більшість кандидатів завжди пишуть, що вони комунікабельні, відповідальні та працьовиті. Щоправда це не діє на роботодавців. Щоб отримати роботу, особисті якості краще проілюструвати прикладами. Наведіть 2-3 факти про те, як вам вдалося домогтися гарних результатів. Якщо ви командний гравець, згадайте про участь у волонтерських проектах, тренінгах.

Приверніть увагу

Якщо відправляєте резюме електронною поштою, у темі листа напишіть назву бажаної вакансії. Наприклад, "Бухгалтер. Хочу працювати у вас". У назві файлу з резюме вкажіть ваше прізвище та вакансію, на яку претендуєте. У документі не повинно бути граматичних помилок. Увагу роботодавця приверне правильно оформлене резюме з рівними полями, однаковими проміжками та абзацами.

У Державній службі зайнятості на 1 березня зареєстровано 367 тис. безробітних. Вакансій нарахували 84,5 тис. Тобто на одну вакансію претендують чотири людини.

Зараз ви читаєте новину «Як написати успішне резюме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути