Ексклюзиви
середа, 13 грудня 2017 11:45

Сказали, коли вийде фільм за романом Жадана і як він називатиметься

Сказали, коли вийде фільм за романом Жадана  і як він називатиметься
Повідомили, яку назву матиме фільм за романом Жадана "Ворошиловград" і коли він вийде на екрани. Фото - facebook.com

Картина Ярослава Лодигіна за твором Сергія Жадана "Ворошиловград", що став кращим українським романом десятиліття за версією ВВС Україна, матиме назву "Дике поле" і вийде в прокат 11 жовтня 2018 року.

Про це стало відомо на Зимовому кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю, який розпочався в столичному кінотеатрі "Сінема Cіті" сьогодні, 13 грудня.

Сценарій до картини написала Наталія Ворожбит.
У фільмі зіграли: актор київського Молодого театру Олег Москаленко, Олексій Горбунов, актриса театру "Дах" і учасниця фрік-кабаре Dakh Daughters Руслана Хазіпова, актор, учасник телевізійного шоу "Золотий гусак" Володимир Ямненко.
Зйомки стрічки відбувалися в Старобільську Луганської області та Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер розповів, як заснував український театр у Фінляндії

"Жителі Старобільська реагували емоційно. Дехто казав: "А! Це ж Серьоги фільм!" А хтось: "Ворошиловград? Про Другу світову?" — розповів Gazeta.ua кастинг-менеджер Павло Макарченко.
"На фінальну битву потребували міліціонерів. Знайшли справжніх у відставці, у яких залишилася форма старого зразка. Після зйомок дізналися, що вони були найбільш корумпованими правоохоронцями в районі.
Мали проблеми з Олексієм Горбуновим. Він людина експресивна. Звик палити там, де зручно. А в нас за кілька днів до його приїзду іншого актора виселили з готелю за куріння в номері. Горбунова вдалося вмовити виходити на ґанок із сигаретою тільки після розмови по душам під пляшку.
Директор готелю, в якому жили, сказав: "Прочитав роман, але все було не так. Насправді це була моя заправка", - розповів Макарченко.


Герман дізнається, що у Старобільську на Луганщині, звідки він родом, бандити хочуть захопити заправку брата. Їде на батьківщину, щоби захистити власність родича, за сюжетом.

Бюджет стрічки складає 30,98 млн грн (1 млн 100 тис. євро), половину із цих коштів (15,49 млн грн) надає Держкіно.

Режисер фільму "Кіборги" Ахтем Сеїтаблаєв заперечив звинувачення у плагіаті від автора книги "Аеропорт" Сергія Лойка.

"Ідея фільму виникла у нас 19 жовтня 2014 року після програми "Хоробрі серця". 1-й чорновик "Кіборгів" сценаристка Наталя Ворожбит надіслала мені 15 липня 2015 року, а книжка "Аеропорт" побачила світ 3 вересня 2015", - сказав Сеїтаблаєв.

Зараз ви читаєте новину «Сказали, коли вийде фільм за романом Жадана і як він називатиметься». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі