пʼятниця, 15 червня 2012 15:39

Скандальні картини Альтамонте застрахували тільки на $10 млн

Члени робочої групи при Львівській облраді повідомили, що батальні полотна Альтомонте, які хотіли перемістити з фондів Львівської галереї мистецтв до костелу у Жовкві, застраховані лише на 10 млн доларів.

  "Битва під Парканами 9 листопада 1683 року"
"Битва під Парканами 9 листопада 1683 року"

Про це вони повідомили сьогодні на прес-конференції, інформує кореспондентка IA ZIK.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптуру Пінзеля щороку білили вапном

Так, історик Микола Бандрівський зазначив, що картини "Битва під Парканами" і "Битва під Віднем" пензля придворного художника короля Яна ІІІ Собеського Мартіна Альтомонте чомусь застраховані лише на 10 млн доларів. Якщо б вони не були цінними, то не вкладалися б такі колосальні гроші у їх реставрацію (лише 5 млн євро надали у ЄС), а представлення їх публіці не викликало б такого ажіотажу (у Варшаві на виставку цих картин навіть навідався сам президент Польщі).

Автор: Фото: zik.ua
  "Битва під Віднем 12 вересня 1683 року"
"Битва під Віднем 12 вересня 1683 року"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борис Возницький загинув за кермом

Бандрівський каже, що така низька страхова оцінка може спровокувати до того, що картини опиняться у зоні ризику. Якщо їх лишити в костелі без відповідної охорони і з ними щось станеться чи, не дай Боже, вони узагалі зникнуть, – страховики заплатять копійчану суму, хоча насправді полотна вартують сотень мільйонів доларів, а не один десяток.

Зараз ви читаєте новину «Скандальні картини Альтамонте застрахували тільки на $10 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі