Ексклюзиви
субота, 18 серпня 2012 12:25

Севастопольський театр ім. Луначарського на межі страйку: акторам заборонили російську класику

Севастопольський театр ім. Луначарського на межі страйку: акторам заборонили російську класику
Актори пригрозили не вийти на роботу в новому сезоні. Фото: sevtheatre.com

Актори севастопольського театру імені Луначарського пригрозили не вийти на роботу в новому сезоні і провести страйк, якщо в театрі не змінять генерального директора Олександра Костюкова. Як пише "Севастопольская газета", Костюков ввів негласну заборону на постановку російської класики.

Про те, що в театрі заборонено ставити класику, розповів художній керівник трупи Володимир Магар. Актори і співробітники зажадали від міської адміністрації змінити генерального директора, який, за їхніми словами, загрожує їм звільненнями і втручається в творче життя театру.

Актори також відзначили, що їм не подобаються запрошені режисери з Москви. Так, наприклад, за їхніми словами, режисер Олексій Демидов, який поставив спектакль "Царське полювання" і займався постановкою "Вишневого саду", по-хамськи спілкувався з артистами, принижував їх і ображав.

При цьому в розпорядженні газети опинився лист самого Демидова, написаного за підсумками останнього спектаклю в сезоні, з якого випливає, що режисер був невдоволений професійним рівнем деяких артистів театру імені Луначарського.

"Трупа театру вимотана нескінченним громадським життям, це відбивається на виконанні спектаклів. Мистецтво йде з театру, в якому художній керівник інтриган і заздрісник", - написав Демидов.

Проти генерального директора також виступив депутат Дмитро Бєлік від партії "Російський блок", який заявив, що призначення Костюкова, колишнього міліціонера, генеральним директором у 2011 році було продавлено, повідомляє "Новий регіон-2". Сам Костюков відмовився коментувати дану ситуацію.

Для розслідування ситуації в театрі буде створена спеціальна комісія міської ради з питань молоді, спорту, культури і туризму. Засідання комісії пройде 17 серпня.

Театр імені Луначарського, заснований в 1911 році, є найбільшим театром міста.

Зараз ви читаєте новину «Севастопольський театр ім. Луначарського на межі страйку: акторам заборонили російську класику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі