понеділок, 22 серпня 2011 18:13

Сергій Жадан зібрав літературну збірну України з футболу

Сергій Жадан зібрав літературну збірну України з футболу

Письменник Сергій Жадан уклав збірку "Письменники про футбол. Літературна збірна України". До книжки увійшли твори 11 українських письменників: Юрія Андруховича, Андрія Бондаря, Юрія Винничука, Жадана, Макса Кідрука, Андрія Кокотюхи, Олега Коцарева, Владіміра Сергієнка, Сашка Ушкалова, Олександра "Фоззі" Сидоренка та  Артема Чеха.

"Мені сказали, що у Львові мушу грати у футбол з письменниками. Не знаю, якщо хочуть програти - хай беруть мене в команду. Історія, яка стала основою мого оповідання відбулася зі мною в Харкові, - розповів письменник Коцарев. - Там викладав журналістику на філфаці. До дня факультету мене агітували зіграти у футбол, на філологічному хлопців мало, тому змушували і викладачів. Я відмовився, востаннє грав у дитинстві".

"Але чим це все могло закінчитися, пофантазував у оповіданні. Абсурдна історія, де студенти грають з викладачами. Якщо виграють студенти, то сесію будуть здавати чесно, без хабарів. Матч анонсується у підтримку Євро-2012, проти корупції. Потім студенти зрозуміли, що їм легше програти, аніж чесно здати сесію. І вони відразу почали піддаватися у грі, але тут втрутилася любовна лінія. І чим то все закінчилося — читайте", - додав письменник.

Перша презентація збірки"Письменники про футбол. Літературна збірна України" відбудеться у Київській книгарні "Є" 1 вересня о 18.00.

На презентації книжки у Львові на Форумі видавців 16 вересня письменники планують зіграти унікальний футбольний матч.

Головний тренер ФК "Металіст" Мирон Маркевич про видання книжки "Письменники про футбол" зазначив наступне: "Футбол та література — поняття одночасно далекі й близькі. Красивий, успішний футбол є таким же мистецтвом, як і якісна література".

Зараз ви читаєте новину «Сергій Жадан зібрав літературну збірну України з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі