пʼятниця, 19 серпня 2011 20:43

Жадан проведе літературні читання у потязі

Жадан проведе літературні читання у потязі

26-28 серпня в Харкові пройде Перший фестиваль екологічної урбаністики "Акумулятор".

У програмі фестивалю передбачені літературні читання в поїзді дитячої залізниці, велосипедна екоекскурсія по старому місту і промислових зонах, а також художні та фотовиставки, концерти етнічної, електронної та рок-музики, і круглий стіл "Міста, які зникають, міста, які залишаються".

За словами одного з організаторів, письменника Сергія Жадана, основним майданчиком фестивалю стане приміщення Старого цирку.

"Приміщення старого цирку - це метафора сьогоднішнього Харкова, в якому дуже багато старих архітектурних пам'ятників, які знаходяться в дуже поганому стані. І сама назва фестивалю -" Акумулятор "- як метафора міста. Місто нас заряджає, ми заряджаємося від нього. Місто акумулює енергію, він її потім віддає, іноді просто розряджається і його потрібно якось підзаряджати ", - сказав письменник на прес-конференції в п'ятницю в Харкові.

За його словами, велосипедна екоекскурсія більше орієнтована на приїжджих з інших міст.

"Учасники велоекскурсії проїдуть повз заводи ("Турбоатом ", ХЕМЗ), 2-ї поліклініки, яка будувалася в двадцятих роках минулого століття як палац медицини, кварталів робочих котеджів у стилі українського модерну. Потім екскурсія пройде по центру і завершиться в Лісопарку ", - зазначив Жадан.

Зараз ви читаєте новину «Жадан проведе літературні читання у потязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі