понеділок, 13 серпня 2018 18:56

Сцени у котельні й під елеватором: на заводі проведуть унікальний фестиваль

У Києві пройде фестиваль електронної музики Brave! Factory. Він безперервно триватиме більше доби — концерти розпочнуться ввечері 25 серпня і завершаться близько півночі 26 серпня.

Арт-центр Closer 2-й рік поспіль проводить фестиваль на території столичного заводу "Метробуд". Для потреб музичної події орендують 50 га площі.

Про цьогорічний фестиваль розмовляємо з його піар-дикерторкою Алісою Маллен:

Проведення Brave! Factory на роботу підприємства не впливає. Навпаки - завод зацікавлений у тому, щоб трохи заробити. Коли шукали територію для проведення фестивалю, "Метробуд" не розглядали як потенційний майданчик. Його знайшли випадково, коли їхали на огляд від одного заводу до іншого. Нас привітно прийняли - вирішили залишитися.

Територію облаштовуємо 1,5 місяця. Працюють будівельники, волонтери. Головна сцена має назву "Цемент". Розміститься між двома округлими цегляними ємностями, де зберігали суміш.

Автор: Facebook Brave! Factory Festival
 

Сцену "Контейнер" розмістять під елеватором, в центрі майданчика. Глядачі оточать виконавця, зможуть підніматися на сходи і балкони. Кілька сцен обладнаємо в цехах.

Для сцени "Топка" знайшли стару котельню, доведеться демонтувати металеві котли.

Лише одна сцена, "Депо", залишиться в тому ж місці, що й торік. Інші сцени довелося перенести і перейменувати. За рік частину приміщень встигли орендувати підприємці. Розміщення буде більш концентрованим, не треба буде долати великі відстані.

Автор: Facebook Brave! Factory Festival
 

Усього працюватиме 6 сцен. Деякі будуть відкриті лише вночі, інші - вдень. Для тих, хто не хоче проводити ніч на території заводу, є можливість придбати денний квиток - він дає право входу з 10 ранку 26 серпня.

На Brave! Factory немає хедлайнерів. У нас всі однаково важливі. Виступлять 50 артистів. Зібрали все найцікавіше, що відбувається у світі електронної музики. Будуть не лише діджей-сети, а й живі виступи. Фестиваль відкриє Hidden Orchestra - проект шотландського мультиінструменталіста Джо Ачесона. Поєднують традиційні інструменти з електронним звучанням.

Британець Сем Шеперд, відомий як Floating Points, є доктором нейробіології. Займається музикою в істинно науковому ключі: наприклад, записує пісні у пустелі.

Кріс Лібінг - один із найяскравіших представників європейської школи техно-музики. На початку музичної діяльності замислювався про кар'єру пілота авіаліній. Пройшов курс навчання і успішно склав випускні іспити. Але талант до музики взяв своє.

Серед артистів будуть 29 українських виконавців. Зняли з ними проморолик на території "Метробуду". У ньому дотримуємося виробничої стилістики. Музиканти - у робітничій формі, з касками. Українська електронна сцена дуже згуртована. Варто лише зателефонувати - і на зйомки зібралися майже всі.

Завод - це промислова, не надто естетична будівля. Даємо територію на арт-освоєння 20 художникам. Залишать на ній скульптури, інсталяції і мурали. Відвідувачі зможуть досліджувати простір фестивалю, як музей.

Автор: Facebook Brave! Factory Festival
 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клієнти будинку для людей похилого віку втекли на рок-фестиваль

Торік фестиваль Brave! Factory відвідали близько 3 тис гостей, в тому числі й кілька сотень іноземців. Захід отримав позитивні відгуки у світовій пресі, зокрема й від авторитетного британського видання The Independent . Цьогоріч організатори очікують близько 6 тис відвідувачів.
Зараз ви читаєте новину «Сцени у котельні й під елеватором: на заводі проведуть унікальний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі