понеділок, 29 жовтня 2012 16:05

"Найдорожча сцена, де герой іде під кригу" - українці шукають гроші щоб дозняти карпатське кіно

У Карпатах тривають зйомки художнього фільму "Брати. Остання сповідь". Режисер Вікторія Трофіменко перенесла події шведського романа Торґні Ліндґрена "Джмелиний мед" до України.

"Ми побудували справжній хутір в Синевирській Поляні, - розказує Вікторія Трофименко. - Декорували його під місцевий колорит: деревяний посуд, хрест із двох колод, затерте дзеркало. Фільм буде виключно україномовний, з гуцульською говіркою. Практично всі актори з Західної України. Вважаю, мені пощастило з акторами. Одна з них, 17-річна львів'янка Вероніка Шостак чудово відіграла "долю жінки", коли та була ще дівчиськом, потім 19-річною дівчиною та зрілою жінкою, яка втратила дитину".

Минулого року проект Вікторії Трофіменко переміг на конкурсі Держкіно й отримав 8 мільйонів гривень від держави. Це половина загального 16-мільйонного бюджету стрічки.

Одна з найдорожчих сцен, розповідає продюсер стрічки Ігор Савиченко, та, де герой провалюється під кригу. Її знімали в теплому басейні, кригу робили з матеріалів, схожих на парафін. На створення потрібної криги пішло 300 кг парафіну. Залучели до сцени каскадерів.

"У співпродюсерів зі Швеції змінились умови щодо проектів ко-продукції зі східними партнерами і ми не отримали очікувані гроші. Ми, мабуть, перші в Україні, хто на дозйомку повного метру звертаєтья за підтримкою до глядача на міжнародній платформі indiegogo (платформа, на якій люди шукають гроші під різні проекти - авт.). Нам не вистачає $ 500 000 щоб відзняти зимові сцени та на пост-продакшн", - пояснює режисер.

Фільм планують випустити в український прокат у 2013 році.

Зараз ви читаєте новину «"Найдорожча сцена, де герой іде під кригу" - українці шукають гроші щоб дозняти карпатське кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі