вівторок, 12 грудня 2017 12:05

"З літа не прочитав жодної художньої книжки": міністри розповіли про літературні вподобання

"З літа не прочитав жодної художньої книжки": міністри розповіли про літературні вподобання
Гройсман читає книги про інновації. Фото: facebook Volodymyr Groysman

Український інститут книги запустив у соціальних мережах флешмоб #читайукраїнське. За умовами, на своїй сторінці необхідно написати кілька речень про нещодавно прочитану книжку українського видавництва і передати естафету іншим людям. Про свої книжкові смаки розповіли й українські політики.

Зокрема прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав, що читав бестселер професора Гарвардської бізнес-школи Клейтона М. Крістенсена "Дилема Інноватора". "Ми майже не бачимо наскільки складним є цей інструмент – інновації. Вони можуть підняти на космічні висоти, а можуть розбити вщент – у залежності від мети, з якою вони запроваджуються. І це також треба знати, бачити і вчитися. І я вчуся – на кращому досвіді, на яскравих прикладах – рідною мовою", — зазначив очільник уряду.

Міністр культури Євген Нищук поділився книгою "Як у тіні" про художника Георгія Якутовича. Перший віце-прем'єр-міністр та міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів читав "Читанку" Маркіяна Шашкевича.

Дехто з міністрів читає кілька книг одночасно. Віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко читає "Час Великої Гри. Фантоми 2079 року" Юрія Щербака і нотатки японського філософа Кенко-хоші "Нотатки знічев'я". Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів про "Занепад влади" Мойсеса та "Виховання надзвичайної дитини" Курсінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гілларі Клінтон, Стівен Кінг та інші автори подякували читачам кумедними фотографіями

Міністр закордонних справ Павло Клімкін порекомендував "Польщу і Закарпаття" Даріуша Дембровського, "Розстріляне відродження. Поезія та проза" і "Евору" Віталія Портникова. Міністр молоді та спорту Ігор Жданов написав про книги "Спогади Павла Скоропадського", "Чому нації занепадають?", а також "Добробати".

"З жахом зрозумів, що з літа не прочитав жодної художньої книжки", - написав на своїй сторінці заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань. Виклав книги "Транспортні коридори" власного авторства, "Національна транспортна стратегія України на період до 2030 року" та "Поглиблення відносин між ЄС та Україною: Що? Чому і як?".

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе розповів, що читає "Аеропорт" Сергія Лойка. Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів про роман "Лютеція" Юрія Винничука. Міністр освіти і науки Лілія Гриневич поділилася книгою Пасі Спілберга "Фінські уроки 2.0. Чого може навчитись світ з освітніх змін у Фінляндії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іллю Муромця" та історичні праці Акуніна заборонили ввозити до України

Американський мільярдер та засновник компанії Microsoft Білл Ґейтс поділився списком найкращих книжок, які протягом 2017 року вразили його найбільше. Серед книг, які радить прочитати Ґейтс, — твори 2 власників Пулітцерівської премії, мемуари англійського коміка і романи про В'єтнам.

Зараз ви читаєте новину «"З літа не прочитав жодної художньої книжки": міністри розповіли про літературні вподобання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі