Ексклюзиви
неділя, 25 вересня 2011 12:03

Руді Бергер об'ївся борщем у Вінниці
11

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

24 вересня у Вінниці розпочався ХVІ Міжнародний фестиваль джазової музики, який є найстарішим в Україні.

О 15 год. фестиваль відкрив місцевий колектив "ВІНБЕНД", - це єдиний в Україні муніципальний джазовий оркестр. Музиканти грали на Театральній площі під відкритим небом. Під супровід оркестру виступили переможці Всеукраїнського юнацького джазового конкурсу, який пройшов за три тижні початку фестивалю.

Основну програму фестивалю в концертній залі "Вінтера" о 16. год розпочав австрійського-бразильський колектив  "Руді Бергер Дуо" – у складі одного з найвідоміших сучасних джазових скрипалів Руді Бергера та Фабіана Чагаса – гітара.

На концерт розібрали всі білети. Місця для віп-персон займали до останньої хвилини. Послухати дует у Вінницю приїхали з родинами посли Австрії та Швейцарії, помічник посла Німеччини.

"Можна сказати, що саме завдяки сприянню посла Австрії в Україні ви можете почути Руді Бергера! Він особисто його запросив на цей фестиваль", - повідомив глядачів ведучій фестивалю Олег Семко.

Музиканти виконали близько десятка композицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінницю привезли чотирьохметрову музичну трубу зі Швейцарії

Після виступу музикантів, на сцену з двома букетами, вийшов мер Вінниці Володимир Гройсман.

"У вас чудові ресторани! Я сьогодні смачно поїв суп та борщ! Добре, що маю таку широку сорочку, яка дозволяє приховати всі моїх принади. Я у Вінниці вже два дні. Ваше місто, воно чудове! Навіть намагався трохи повчити вашої мови. Знаєте, якщо її колись все ж таки вивчу, напишу пісню про Вінницю та її чудових жителів", - розчулено відповів Бергер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нікіта Джигурда проїхався Вінницею на трамваї

В холі до Руді Бергера підійшла 23-річна Світлана Коваль, яка навчається у Львівській консерваторії. Студентка висловила музиканту своє захоплення виступом. Бергер помітив на її шиї синець.

"Бачу, що ви наполегливо працюєте. Так, це наша професійна біда, коли скрипка натирає до крові шию. Тренуйтеся, працюйте! Сам я починав з класичної музики. З 14 років грав блюз. А коли переїхав до Нью-Йорку, поринув у джаз", - сказав Бергер вінничанці і написав електронну адресу на її квитку.

Ввечері послів, музикантів, інших поважних гостей запросили на набережну "Рошен", щоб разом з тисячами глядачів помилуватися найбільшим музично-анімаційним фонтаном в Європі, який відкрили нещодавно. Їх особисто зустрічав голова Ради Національного банку України Петро Порошенко, який щойно повернувся з відрядження до Брюсселю. Одразу приїхав на джазовий фестиваль у Вінницю.

Зараз ви читаєте новину «Руді Бергер об'ївся борщем у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі