четвер, 20 грудня 2012 15:00

"Розумним" я б такий намір не назвав" - огляд кінопрем'єр 20 грудня

"Розумним" я б такий намір не назвав" - огляд кінопрем'єр 20 грудня
Кадр з фільму "Хоббіт: Несподівана подорож". Фото: kinopoisk.ru

Фентезі-екшн "Хоббіт: Несподівана подорож" монополізував репертуари кінотеатрів на цьому тижні. Вихід цієї стрічки змусив всіх інших дистриб'юторів відкласти прем'єри цікавих популярних фільмів на потім, адже змагатись з такою картиною просто немає сенсу.

Тому в якості додатку до "Хоббіта" на екрани виходить також кілька маловідомих авторських стрічок, які розраховані на справжніх поціновувачів європейського кіно.

Хоббіт: Неочікувана подорож

"То ви зібрались в середину гори… "розумним" я б такий намір не назвав" - говорить ельф Елронд.

Довгоочікувана мільйонами екранізація толкієнівського "Хоббіта" розповість лише третину сюжету цієї повісті. Продовження подорожі гномів та Більбо Беггінса можна буде побачити в двох фільмах-продовженнях, котрі вийдуть в 2013 і 2014 роках. Милу казочку Толкієна в фільмі виведено в ранг епічної саги. Дія стрічки розгортається в казковому місті ельфів та потворних печерах тролів, фантастичному лісі та моторошному замку некроманта.

"Це не пригода, а затягнутий, огидно стомлюючий похід, який водночас і перепродюсований і сопливий" - Washington Post.

Остання іскра життя

"Шоу починається…" - говорить підступний колега головного героя, який вирішує зробити з нього прибутковий атракціон.

Головний герой – успішний в минулому рекламний агент. Прославився він своїм салоганом "Іскра життя", котрий вигадав для "Кока-Коли". Проте він і його сімя опиняються на межі фінансового краху: іпотека невиплачена, боргів – купа, грошей на завтрашній день немає, проте головне – немає роботи. В результаті трагікомічного збігу обставин Роберто стає миттєвою знаменитістю, але при цьому його життя опиняється під загрозою. В цей момент йому треба обрати: або заробити на своїй популярності, або лишитись в живих.

"У фільмі можна зустріти і драму, і чорну комедію, і гарну акторську гру. Проте складається враження, що сам сюжет стоїть на одному місці і зовсім не розвивається. При цьому стрічку не назвеш зовсім беззубою" - Variety.

Пісочна людина

Якось головний герой цієї стрічки Бенно знаходить у себе в ліжці пісок. Не звернувши на це уваги, він з часом розуміє, що піску навколо нього з кожним днем стає все більше і більше. І сиплеться він прямо з самого Бенно. У цей самий час в нього виникає почуття до сусідки. Ще кілька днів тому він її люто ненавидів за те, що вона голосно співає і не дає йому спати, проте тепер він готовий заради неї на все. Та чи вилікує його кохання від пісочної хвороб.

"Важко віднести це кіно до якогось конкретного жанру: це і комедія, і драма, і фантастика, і мюзикл водночас. І все це в ньому чудово поєднується. Прикро, що це одна з тих стрічок,які не отримують належного визнання" - The MacGuffin.

Кінець світу

"Що ж тут коїться?" - промовляють розгублені головні герої, зустрівши одразу кілька літаків, що впали посеред поля. Друзі збираються разом провести вихідні в далекому від міста гірському будиночку. Однак несподівано починають відбуватись дивні речі: їм трапляються пусті поля, розбиті автівки, палаючі будівлі. У той же час зникає зв'язок з зовнішнім світом. В усьому, що відбувається, відчувається якась містична сила, що віддаляє друзів один від одного.

"Ця картина – водночас інтригуючий та вишуканий спосіб змусити глядача замислитись над своїм місцем на цій планеті" - Toronto Film Scene.

Сьомий фестиваль сербсього кіно

З 21 по 25 грудня в столичному кінотеатрі "Київ" будуть показані найпомітніші стрічки Сербії останніх років. Буде представлено п'ять фільмів, кожен з яких приймав участь хоча б в одному авторитетному кінофорумі. Серед представлених картин варто відзначити дві картини: романтичну комедію "Жінка зі зламаним носом" і драму "Тілва Рош".

Перша розповідає про жінку з дитиною та нещодавно переламаним носом. Якось вона забуває дитину в таксі. Цей епізод несподівано переплітає три долі. Таксист Гаврило, що тепер не знає, як бути з дитиною. Фармацевт Біляна, яка не може остаточно визначитись, за кого виходити заміж. Шкільна вчителька Анніка, що наполегливо відмовляє одному зі своїх учнів у його залицяннях.

Стрічку "Тілва Рош" знято в стилі "Диваків" ("Jackass"): двоє друзів-скейтбордистів полюбляють знімати шалені та екстремальні відео. Цьому сприяє, серед іншого, і те, що вони проводить разом все літо в маленькому сербському містечку і просто вимушені себе чимось зайняти, аби не завити від нудьги. Якось вони зустрічають красуню Дуну, яка також приїхала на канікули в ці місця з Франції. Дівчина перетворює хлопців з друзів – на суперників.

Зараз ви читаєте новину «"Розумним" я б такий намір не назвав" - огляд кінопрем'єр 20 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі