четвер, 22 лютого 2018 04:10

Розкрили таємницю картини Пікассо

Розкрили таємницю картини Пікассо
Під картиною Пікассо знайшли перевернутий пейзаж іншого художника. Фото: The New York Times.

Під картиною художника Пабло Пікассо "Жебрачка" виявили пейзаж, написаний іншим художником. Попередній малюнок був перевернутий на 90 градусів.

Про це повідомляє The New York Times.

Спочатку невідомий художник з Барселони намалював на полотні гори. Потім Пікассо написав поверх них жінку, перевернувши полотно і використавши оригінальні контури гір в якості контуру спини жінки.

Також Пікассо спочатку зобразив на картині руку жебрачки, яка тримає хліб, але потім прибрав цей елемент, повністю сховавши руки жінки під плащем. Дослідники вважають, що це "дозволяє заглянути всередину голови Пікассо і зрозуміти, як він приймав рішення в процесі роботи".

Відкриття було зроблено за допомогою рентгенофлуоресцентногу аналізу. Він дозволяє визначити, які саме хімічні елементи знаходяться в різних частинах картини. Донедавна через дороговизну такий аналіз застосовувався тільки до найвидатніших творів мистецтва і був доступний лише найбільшим музеям і галереям світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Амстердамі знайшли новий малюнок Ван Гога

Результати дослідження були оприлюднені на щорічній конференції Американської асоціації сприяння розвитку науки, що проходить в Остіні, штат Техас.

Про те, що Пікассо написав свою картину поверх іншої, стало відомо ще в 1992 році, але тільки зараз вченим вдалося дізнатися, що на ній було зображено.

Картина "Жебрачка" відноситься до блакитного періоду творчості митця (1901-1904).

Пабло Пікассо - іспанський і французький художник, працював в основному у Франції, один із найвидатніших митців XX століття.

У "блакитний" (1901–1904) і "рожевий" (1905–1906) періоди творчості створив загострено виразні твори.

1907 року став засновником кубізму, із середини 1910-х створював роботи в стилі неокласицизму, з початку 1920-х рр. став лідером сюрреалізму.

У 1930-х роках створював скульптури з металу, ілюстрував книги, займався монументальним живописом.

Експерти називають Пікассо "найдорожчим" художником у світі.
4 травня 2010 року картину митця "Оголена на тлі бюста і зеленого листя" продали на аукціоні Christie's за 106.482 млн доларів США. Це - найдорожчий шедевр мистецтва, будь-коли проданим у світі.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили таємницю картини Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі