понеділок, 22 січня 2018 00:42

В Амстердамі знайшли новий малюнок Ван Гога

В Амстердамі знайшли новий малюнок Ван Гога
Новий малюнок Ван Гога. Фото: РБК

Експерти амстердамського Музею Ван Гога виявили новий для дослідників, який лише одного разу століття назад сплив на художньому ринку малюнок Вінсента Ван Гога "Пагорб Монмартра з каменоломнею". Малюнок, що датується березнем 1886 року, та обіцяє бути не останнім відкриттям творчості художника!

Що стосується останньої знахідки - малюнка, то для підтвердження його автентичності та авторства співробітникам музею Ван Гога потрібні були довгі дослідження композиції, стилю, техніки, матеріалів і походження малюнка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф створює витвори мистецтва з яєчні

З'ясувалося, що "Пагорб Монмартра з каменоломнею" колись був частиною колекції Вінсента і Тео Ван Гога. У 1911 році, через кілька років після смерті Тео, його вдова Йоханна Ван Гог-Бонгер віддала цей малюнок на реалізацію арт-дилеру Йоханнес Хендрікус де Буа з Гарлема (Нідерланди). Близько 1917 року дилер успішно продав твір, після чого він надовго зникло з громадського поля зору.

Справа в тому, що ці події відбулися за 11 років до публікації першого каталогу творів Ван Гога (De la Faille, 1928), тому малюнок ніколи не був описаний або включений в перелік його робіт. В даний час "Пагорб Монмартра з каменоломнею" належить Художньому фонду Ван Вліссінгена.

Вінсент Віллем Ван Гог (1853-1890) - голландський художник-постімпрессіоніст, що зробив величезний вплив на живопис XX століття. За десять з гаком років він створив близько 2100 творів. Шлях до визнання і популярності був тернистим, по суті, художник жив на ту фінансову допомогу, яку надавав йому його молодший брат Тео. Єдиною картиною, проданою за його життя за істотну суму в 400 франків, стали "Червоні виноградники в Арлі". Тепер його картини - одні з найдорожчих. Наприклад, в кінці 1990-х "Автопортрет з відрізаним вухом і трубкою" був проданий за $ 80 млн.

Зараз ви читаєте новину «В Амстердамі знайшли новий малюнок Ван Гога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі