Ексклюзиви
понеділок, 18 квітня 2022 07:16

"Російська пропаганда ламається попри величезні кошти, які туди вкладають" - співачка Марія Бурмака

"Російська пропаганда ламається попри величезні кошти, які туди вкладають" - співачка Марія Бурмака
Марія Бурмака розповіла про російську пропаганду. Фото - Gazeta.ua

Країни Заходу мають визначитись, чи готові вони захищати європейські цінності, які довгий час проголошували. Страшні воєнні злочини, які чинила й чинить в Україні армія Росії - мають поставити остаточну крапку у ваганнях західних держав. Зараз Україна може отримати максимальну підтримку від країн-партнерів.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла Марія Бурмака, співачка, авторка пісень, волонтерка, амбсадорка гуманітарного центру Centrum pomocy humanitarnej у Варшаві.

"Країни мають визначитися, чи вони на боці цих європейських цінностей, про які всі так говорили, чи на боці пристосуванства й дияволізму. Ми сподівалися, можливо, на більшу допомогу Заходу. Але після останніх злочинів у Бучі й того, що відбувалось у Київській області, - це вже має бути тотальна підтримка України.

Російська пропаганда ламається попри величезні кошти, які туди вкладають. Не можна вічно брехати. Представники країн приїжджали з нашим президентом у Бучу, Ірпінь. Американські супутники засвідчили, коли саме почали з'являтися загиблі на вулицях. Важливу роль зараз відідграватимуть люди, які зможуть на камеру журналістам розказувати, що відбувається. Україна також має вкладати кошти в інформаційну війну й розголошувати правду", - наголосила співачка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ані російської мови, ані російської літератури на нашій території бути не може" - літературознавця

Ті, хто намагається відмежувати пересічних громадян Росії від президента держави-агресорки - має згадати, що криваві звірства в Україні чинять саме "прості росіяни".

"Солдати, які коїли безчинства, і пілоти, які скидали бомби, - це і є пересічні росіяни. Вони мародерствують і привозять таким же звичайним людям, своїм матерям і дружинам речі українських дітей. Я не суддя - є Гаага, Міжнародний трибунал. Як карати злочинців, справжніх серійних убивць, які коїли такі речі? Країна, яка таке допустила, має бути вигнанцем. Мета цієї "операції" - не знищення України, а зменшення українців. Ми всі вжахнулися, коли прочитали новин в РИА "Новости" про ті пересувні крематорії і 50 тисяч чорних мішків. Це було не для них, а для нас. Це геноцид", - сказала Марія Бурмака.

Також артистка наголосила, що підтримує бойкот російської культури - адже вона довгий час була елементом пропаганди держави-окупанта.

"Чайковський як композитор теж став частиною ідеологічної боротьби. Люди зараз не хочуть знати нічого російського. Тут точиться війна, загинули українці, познущалися з цілих сімей. Багато лишилися без дому, без даху над головою. Можна 25 разів казати, яка велика російська культура, але вона не виховала своїх громадян людьми. Масова культура, музика в Росії з такими сенсами вже пробила дно. Послухати, про що співав Моргенштерн, - це якийсь жах. Було враження, що людей максимально оскотинюють. Це не культура, яка кличе до чогось духовного. Розумію, що це було зроблено спеціально, і ми побачили, що люди перетворилися на тварин. І безкультур'я відіграло важливу роль", - наголосила артистка.

Важливо виграти війну за підростаюче покоління, зокрема, за їхні музичні і мовні уподобання, - розповів Gazeta.ua музикант Сергій Мартинюк. "Була низка спроб лагідно українізувати Україну – десь ці квоти були, зменшення кількості російськомовних шкіл, українізація медіа. З молоддю ми цю битву поки програємо. Тінейджери далі слухають Моргенштерна, Фейса – ікон російської сучасної попмузики. Не завжди можемо достукатись до підлітків. Можливо, українська звучить в деяких жанрах менш "дєрзко", ніж російська. Але коли виграємо війну, добре було б якби громадські організації, культурні діячі та резиденти держави сіли за круглі столи і говорили. Розробили схеми, що нам далі робити з адекватною, ненасильницькою українізацією країни. Бачу в цьому стратегічний пріоритет у нашій внутрішній політиці", - наголосив Сергій Мартинюк.

Зараз ви читаєте новину «"Російська пропаганда ламається попри величезні кошти, які туди вкладають" - співачка Марія Бурмака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі