пʼятниця, 01 липня 2011 19:22

Спецтема: Євробачення-2012

Рок-гурт "System of a Down" може поїхати на "Євробачення"

Рок-гурт "System of a Down" може поїхати на "Євробачення"

Американський рок-гурт "System of a Down" може представити Вірменію на "Євробаченні-2012".

Про це повідомила Вірменська газета "Жаманак".

За даними видання, переговори з музиками вже розпочаті. Остаточне рішення з цього питання найближчим часом має оголосити Рада громадського телерадіомовлення Вірменії. Якщо ж вирішать, що на конкурс в Баку має поїхати музикант, який постійно проживає у Вірменії, ним швидше за все стане співак Размік Амян.

На конкурсі "Євробачення-2011" у Дюссельдорфі переміг азербайджанський дует Ельдара Гасимова і Нігяр Джамал. Тому "Євробачення-2012" повинно відбутися в Баку. Раніше ходили чутки, що Вірменія найімовірніше відмовиться від участі в пісенному конкурсі в 2012 році. На даний момент Вірменія та Азербайджан де-юре перебувають у стані війни. Після конфлікту в Нагірному Карабасі сторони так і не підписали мирну угоду.

"Прикро, що пісенний конкурс Євробачення перетворився з "музичного конкурсу для домогосподарок", як його називали, на політичний, - каже голова журі Національного відбору "Євробачення-2009" Василь Ілащук. - На прикладі України ми це бачили і в цьому, і в минулому році. Сподіваюсь, що наступного року Україну представить Джамала, вона до цього доросла. Також серйозними представником могла би бути Злата Огнєвіч. Можливе рішення Вірменії про те, що на Євробаченні-2012 в Баку поїде американський гурт "System of a Down" - це також виключно політичне рішення. Усі знають про напружені геополітичні стосунки Вірменії та Азербайжану.

Рок-гурт "System of a Down" утворений в 1995 році в Америці. За період з 1998 по 2005 рік команда випустила п'ять студійних альбомів. Найбільш успішною з них стала платівка "Toxicity", яка була номінована на Grammy. Усі члени гурту "System of a Down" мають вірменське походження, а в деяких піснях вони звертають увагу слухачів на геноцид вірмен.

Зараз ви читаєте новину «Рок-гурт "System of a Down" може поїхати на "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі