середа, 25 травня 2011 13:13

Спецтема: Євробачення-2011

Азербайджан визначився з датою "Євробачення"

Азербайджан визначився з датою "Євробачення"

Громадське телебачення Азербайджану оголосило дати проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2012".

Півфінали конкурсу відбудуться 22 і 24 травня, переможець буде оголошений 26 травня. Захід проходитиме в Баку. Однак майданчик, на якому проведуть "Євробачення", поки не називають.

Між тим, міністр молоді та спорту Азербайджану Азад Рагімов повідомив, що для пісенного конкурсу можуть побудувати нове концертне приміщення.

"Азербайджан може побудувати нове концертне приміщення для проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2012" в Приморському парку Баку або на площі Державного прапора", - повідомив міністр.

"На сьогодні ми розглядаємо три проекти приміщення для проведення музичного конкурсу "Євробачення-2012", - сказав Рагімов.

"Найцікавіший і головний проект - проведення конкурсу в Приморському парку чи на площі Державного прапора. У цьому випадку буде відбудовано новий концертний комплекс. При цьому варіанті ми можемо побудувати будівлю модулями і вкладемося в терміни", - сказав міністр.

За його словами, інші варіанти передбачають проведення конкурсу в спортивно-виставковому комплексі імені Гейдара Алієва чи на республіканському стадіоні імені Тофіка Бахрамова.

"Спортивно-виставковий комплекс імені Гейдара Алієва повністю відремонтований, місткість комплексу становить 7,8 тис. місць і можна доповнити ще 1 тис. місць", - сказав Рагімов.

У разі вибору стадіону місцем проведення конкурсу необхідно провести низку робіт.

"На стадіоні можна там закрити дах і провести деякі роботи", - сказав міністр.

Нагадаємо, 56-й конкурс "Євробачення" проходив у Дюссельдорфі з 10 по 14 травня 2011 року. У фіналі, що відбувся 14 травня, кращою була визнана композиція "Running Scared", виконана азербайджанським дуетом Ell & Nikki (справжні імена учасників проекту - Ельдар Касімов та Нігяр Джамал). Пісня набрала в цілому 221 бал.

Представниця України на конкурсі Міка Ньютон посіла 4 місце.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан визначився з датою "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі