Ексклюзиви
середа, 09 грудня 2020 17:30

Режисер серіалу "Хід королеви" екранізує роман Набокова

Режисер серіалу "Хід королеви" екранізує роман Набокова
"Хід королеви" став найпопулярнішим серіалом в історії Netflix. За 28 днів його подивилися 62 млн разів. Головну роль виконала 24-річна Аня Тейлор-Джой. Фото: CNN

Режисер та сценарист серіалу "Хід королеви" Скотт Франк планує 3 проєкти. Серед них - екранізація роману Володимира Набокова "Камера обскура" 1933-го. Головну роль зіграє Аня Тейлор-Джой, виконавиця ролі Бет Гармон в "Ході королеви".

Відомий мистецтвознавець закохується в 16-річну актрису. Кидає сім'ю, дочка помирає від грипу. Актриса проявляє меркантильний інтерес до героя. Маніпулює, прокладає шлях до слави та достатку. Зраджує мистецтвознавця з 30-річним художником, за сюжетом.

"Це буде моє зізнання в коханні фільмам, — каже Френк у подкасті The Watch. — Я зроблю це в жанрі нуар, фільм усередині фільму. Це буде брудний, порочний, але чудовий трилер".

Сам Набоков не любив цей роман та називав своєю найгіршою, але прибутковою книгою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матч українського чемпіона світу показали в серіалі "Хід королеви"

2-й проєкт режисера "Хід королеви" - екранізація фантастики Мері Д. Расселл "Пташка мала", над яким попрацює режисер "Чорнобиля" Юхан Ренк. Єзуїтський священик і лінгвіст Еміліо Сандос очолює наукову експедицію, профінансовану Ватиканом, щоб встановити контакт з позаземною цивілізацією, за сюжетом.

3-й - сценарій мінісеріалу про Сема Спейда з фільму "Мальтійський сокіл" 1941-го. 60-річний детектив опиняється на півдні Франції, де його наздоганяє минуле, за сюжетом. Головну роль виконає Клайв Оуен.

"Хід королеви" став найпопулярнішим серіалом в історії Netflix. За 28 днів його подивилися 62 млн разів. Головну роль виконала 24-річна Аня Тейлор-Джой.
15-річна Бет Гармон живе в дитячому притулку. Виявляє в собі талант до гри в шахи. Стає знаменитою після перемоги на чемпіонаті США. Щоб стати найкращим гросмейстером світу, має подолати наркотичну залежність та емоційні зриви, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Режисер серіалу "Хід королеви" екранізує роман Набокова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі