Ексклюзиви
вівторок, 08 лютого 2011 09:45

"Гоббіт" почнуть знімати в березні

"Гоббіт" почнуть знімати в березні

Після того, як режисер фільму "Гоббіт" Пітер Джексон несподівано потрапив до лікарні з виразкою і терміни початку зйомок були перенесені, нарешті стала відома дата першого знімального дня - 21 березня.

Зйомки "Гоббіта" пройдуть у Новій Зеландії, там же, де знімали "Володаря перснів". На думку фахівців, творці картини обрали найбільш правильний час: погодні умови повинні бути ідеальними, а режисерський і акторські графіки можна буде вдало поєднати.

Спочатку передбачалось, що зйомки картини почнуться на початку 2011 року. Проте цьому завадила хвороба режисера. Джексона виписали 3 лютого, і тепер він знову готовий приступити до роботи над фільмом.

Нагадаємо, робота над "Гоббітом" почалася ще в 2007 році, проте через нескінченні судові розгляди, в які виявилися втягнуті кілька кіностудій, спадкоємці Толкієна і сам Джексон, підготовка до зйомок сильно затягнулася. Суперечки стосувалися прав на екранізацію, на прокат і на виручку від продажу сувенірної продукції.

У 2008 році знімати "Гоббіта" запросили Гільєрмо дель Торо, який витратив багато часу на роботу над сценарієм і фактично завершив підготовчий етап. Саме він вирішив розділити "Гоббіта" на дві частини і знімати його у форматі 3D. Однак у травні 2010 року через нескінченні зволікання мексиканський режисер вирішив залишити проект, і Джексон залишився один на один з фільмом. Бюджет картини становить 500 мільйонів доларів, так що у неї є всі шанси стати найдорожчою в історії.

Вихід у прокат першої частини "Гоббіта" запланований на грудень 2012 року. Другий фільм з'явиться через рік.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «"Гоббіт" почнуть знімати в березні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі