Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2010 14:32

"Франкенштейна" знову екранізують

"Франкенштейна" знову екранізують

Компанія Sony Pictures зніме сучасну екранізацію роману Мері Шеллі "Франкенштейн".

Сценарій для нового фільму напише Крейг Фернандес. Раніше він працював над сюжетом до картини "Байкери", випущеної в 2003 році, також він написав сценарій до фільму "Розум і почуття", який вийде в прокат в 2011 році.

Роман Мері Шеллі "Франкенштейн, або сучасний Прометей" вперше опублікували ще 1818 році. Головним героєм книги є молодий студент з Женеви Віктор Франкенштейн, який створює живу істоту з частин померлих людей, а потім знаходить "науковий" спосіб оживити його, а потім істота виявляється чудовиськом. Воно намагається усвідомити себе і покладає на свого творця відповідальність за своє існування.

Цей роман неодноразово екранізували. Однією з перших версій став 16-хвилинний фільм 1916 року. Популярним став фільм, знятий в Голлівуді 1931 року. Борис Карлофф, що зіграв чудовисько в цій адаптації, пізніше зіграв у продовженні - "Наречена Франкенштейна" і "Син Франкенштейна". У 1994 році роль чудовиська виконав Роберт де Ніро.

Нагадаємо, що російський режисер Тімур Бекмамбетов збирається екранізувати роман Пітера Екройда "Журнал Віктора Франкенштейна".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «"Франкенштейна" знову екранізують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі