вівторок, 30 березня 2010 10:34

Бекмамбетов зніме фільм про Франкенштейна

Бекмамбетов зніме фільм про Франкенштейна

Російський режисер Тімур Бекмамбетов збирається екранізувати роман Пітера Екройда "Журнал Віктора Франкенштейна". Про це повідомляє ресурс Comingsoon з посиланням на підписне видання Production Weekly.

Картина, що базується на сценарії Девіда Оберна, розповість про те, як теологічна суперечка між двома випускниками Оксфорда - Віктором Франкенштейном і Персі Шеллі - призвела до виникнення у першого нав"язливої ідеї про можливість вдихнути життя в мертве тіло.

Як і в класичному романі письменниці Мері Шеллі, небезпечні експерименти Франкенштейна завершуються створенням жахливого монстра.

Терміни робіт над цим проектом поки не визначені.

За мотивами твору Мері Шеллі знята безліч картин, найвідомішими з яких вважаються фільми режисера Джеймса Уейла "Франкенштейн" (1931) і "Наречена Франкенштейна" (1935), головну роль в яких зіграв Борис Карлофф.

Нагадаємо, що в планах Тімура Бекмамбетова відразу декілька голлівудських проектів, серед яких, зокрема, безіменний поки фільм про мисливця на відьом, а також екранізація книги Сета Грема-Сміта "Авраам Лінкольн: Мисливець на вампірів".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Бекмамбетов зніме фільм про Франкенштейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути