Ексклюзиви
вівторок, 10 жовтня 2006 19:12

Путін і Меркель відкрили в Дрездені пам"ятник Достоєвському

Президент РФ Володимир Путін і федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель відкрили в Дрездені пам"ятник Федору Достоєвському.

Путін, виступаючи на відкритті пам"ятника, виразив подяку владі міста і землі Саксонія, а також уряду ФРН за відкриття пам"ятника.

- Особливо приємно, що рік 800-річчя Дрездена влада міста оголосила Роком Росії, - сказав російський президент.

- Одним з гасел Достоєвського було гасло "Краса врятує мир", і це перш за все відноситься до гармонії між людьми, - сказав Путін.

Він відзначив, що відкриття пам"ятника відомому російському письменникові в Дрездені говорить про те, що "ми живемо в єдиному європейському культурному просторі".

- Ми будемо все робити, щоб усесвітньо його розвивати, ґрунтуючись на європейських традиціях, - підкреслив президент РФ.

Меркель, у свою чергу, відзначила, що "відкриття пам"ятника Достоєвському - хороший знак для тісних дружніх відносин між Німеччиною і Росією". Канцлер ФРН виразила надію на те, що люди, які побачать пам"ятник, можливо, захочуть прочитати твори Достоєвського, а "якщо вони читатимуть його в оригіналі, це внесе ще більший внесок до розвитку двосторонніх відносин".

Автор пам"ятника - народний художник Росії, член-кореспондент Російської академії художнього мистецтва Олександр Рукавішніков, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Путін і Меркель відкрили в Дрездені пам"ятник Достоєвському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі