вівторок, 17 квітня 2018 10:56

Пулітцерівську премію дали реп-виконавцю

Пулітцерівську премію дали реп-виконавцю
7-разовий володар "Греммі" Кендрік Ламар отримав Пулітцерівську премію. Фото: NME.com

Колумбійський університет у Нью-Йорку оголосив цьогорічних лауреатів Пулітцерівської премії. Серед переможців уперше за історію існування премії опинився хіп-хоп виконавець. Альбом Damn американського репера Кендріка Ламара відзначили у номінації "Музика". До цього лауреатами ставали переважно виконавці джазу чи класики.

Усього на сайті премії оприлюднили список із 14 лауреатів у галузі журналістики, ще 7 — у сферах літератури, театру і музики.

Газета The New York Times і журнал New Yorker отримали приз у категорії"За служіння суспільству". Написали цикл статей про скандал довкола сексуальних домагань в Голлівуді, пов'язаних з продюсером Гарві Вайнштейном.

The Washington Post і The New York Times відзначили у номінації "За розкриття національної теми" завдяки серії матеріалів про втручання РФ у вибори президента США 2016 року.

У номінації "Художня книжка" перемогу отримав роман Ендрю Шона Ґріра "Менше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можуть припинити вручення Нобелівської премії з літератури

Пулітцерівську премію вручають з 1917 року за досягнення в журналістиці та мистецтві. Її заснував видавець Джозеф Пулітцер. Грошовий еквівалент премії - $15 тис. (390 тис. грн).

Зараз ви читаєте новину «Пулітцерівську премію дали реп-виконавцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі