вівторок, 03 липня 2012 13:55

Проведуть конкурс з альтернативного облаштування Гостиного двору

Автор: Фото: epochtimes.com.ua
  Вид на Гостиний двір з боку вулиці П. Сагайдачного. Проект КМДА.
Вид на Гостиний двір з боку вулиці П. Сагайдачного. Проект КМДА.

Оголошено конкурс на кращий проект архітектурно-художнього оформлення внутрішнього простору пам'ятника архітектури "Гостиний двір", що знаходиться на Контрактовій площі в м. Києві.

Проведення відбору є одним з етапів боротьби громадськості Києва проти рекострукції Гостиного двору та рішення про анулювання його статусу пам'ятки архітектури.

На разі громадськість там створила спільноту "Гостинна республіка" і змагається за те, щоб там були представлені інтереси киян щодо облаштування громадсько-культурного простору.

Один з організаторів конкурсу Тарас Годованець повідомив Gazeta.ua про плани щодо робіт-переможців: "Ми їх будемо пропонувати нашим меценатам, які, скоріше за все, виділять на них гроші, і Гостиний двір ми облаштуємо згідно з найкращим проектом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після скандалу Раду Поклітару очолив дитячий театр опери та балету

Пропонується засобами архітектури та дизайну створити атмосферу духовності та затишку. Цими ж засобами необхідно створити функціональне означення характерних місць входів, обслуговування, відпочинку та майданчиків для вистав.

Архітектурно-художні та дизайнерські рішення, як і матеріали для їх реалізації, мають бути високої якості та органічно пов'язуватися з архітектурою Гостиного двору.

На даний час фахові консультації організаторам надає Микола Леонідович Жаріков, головний архітектор м.Києва в 1987-1992 роках.

За словами Тараса, наразі формується склад журі, яке обере 5 найкращих проектів.

"Зараз у нас журі тільки формується. Певні кандидатури ми вже маємо, але вони ще не затверджені остаточно. Найближчим часом — день-два — ми їх усіх оголосимо. Крім того, деякі з них не хочуть "світитися", щоб не викликати дуже великого резонансу. Поки що ми хочемо максимально залучати студентів-архітекторів, а не лише професійних архітекторів такого плану", - зазначив він.

До участі в конкурсі запрошуються усі охочі фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після Євро з Андріївського узвозу зникли нові урни

Прийом конкурсних матеріалів буде здійснюватися 9-10 серпня 2012 з 10:00 до 20:00 у внутрішньому дворику Гостиного двору. Результати конкурсу орієнтовно будуть оголошені через кілька днів після завершення прийому проектів.

Призом за перше місце в конкурсі буде скульптура "Муза".

"Автором скульптури є доволі відома макетна майстерня, - повідомляє Тарас Годованець. - Окрім цієї "Музи" у нас буде ще додатково приз. Однак, зараз все ще формується. Ми поки лише анонсували конкурс, а вже дуже скоро будуть відомі склад журі та призи. Тоді ми вивісимо всю інформацію на нашому сайті".

Детальнішу інформацію можна дізнатися на сайті конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «Проведуть конкурс з альтернативного облаштування Гостиного двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі