Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 20:24

Проект фільму про українську заправку виграв 35 тис. євро

Проект фільму про українську заправку виграв 35 тис. євро
Проект фільму "Ворошиловград" виграв гран-прі фестивалю. Фото - mediaport.ua

Проект картини Ярослава Лодигіна "Ворошиловград", яку створюють за однойменним романом Сергія Жадана, виграв гран-прі німецького фестивалю Connecting Cottbus 2017. Він став кращим серед 50 кінопроектів.

"Виграш становить 35 тисяч євро, - каже продюсер картини Володимир Яценко, - але це так званий prize-in-kind. Тобто не грошима, а студійними послугами для завершення роботи над фільмом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наріман Алієв починає зйомки фільму про повернення кримських татар додому

Зйомки "Ворошиловград" тривали 32 дні - у Старобільську на Луганщині та в Києві.

У прокат картина має вийти восени 2018 року.

За сюжетом, Герман дізнається, що у Старобільську, звідки він родом, бандити хочуть захопити заправку брата. Їде на батьківщину, щоби захистити власність родича.

— На перший погляд — напівкримінальна історія, — каже продюсер Володимир Яценко. — У чувака намагаються забрати стару заправку, а він починає комизитися. Але насправді Жадан пише про пошук свого коріння. Герман повертається додому, заново знаходить свою землю, друзів і кохання. Розуміє, чому їх потрібно захищати.

Зараз ви читаєте новину «Проект фільму про українську заправку виграв 35 тис. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі