середа, 08 листопада 2017 21:45

Наріман Алієв починає зйомки фільму про повернення кримських татар додому

Наріман Алієв починає зйомки фільму про повернення кримських татар додому

Український режисер кримськотатарського походження Наріман Алієв почав роботу над своїм першим повнометражним фільмом "Додому".

Стрічка розповість історію сім'ї кримських татар та труднощі їхнього життя через анексію півострова.

"Батько із сином їдуть до Києва. Там помер старший син. Хочуть забрати його, щоб поховати в Криму. На півострів їх не впускають. Доводиться перевозити тіло таємно", - розкриває подробиці сюжету продюсер майбутньої стрічки Володимир Яценко.

Знімати фільм почнуть влітку наступного року на материковій Україні. Поки що шукають акторів серед кримських татар. На головні ролі готові взяти аматорів без акторської освіти і досвіду.

В попередніх фільмах Наріман Алієв не співпрацював з професійними акторами. Ролі в його стрічках грали переважно родичі.

На рахунку режисера — три короткометражні фільми. Об'єднав їх у трилогію "Кримські історії". 2016 року з картиною Sensiz ("Без тебе") брав участь у 66-му Берлінському міжнародному кінофестивалі.

"Кажуть, що мої фільми спекулюють ситуацією, пов'язаною з Кримом і татарами. Але я планую і далі працювати з цією темою, це значна частина мого життя, мене самого. Що більше режисерів будуть "спекулювати" на темі Криму, то краще", - каже Алієв.

Фільм "Додому" відібрали для участі у Талліннському кінофестивалі "Темні ночі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актрису з української стрічки нагородили в Марокко

На осінь 2018 року продюсер Володимир Яценко запланував прем'єру екранізації роману Сергія Жадана "Ворошиловград". Домовився з письменником про зйомки картини за новою книгою про війну на Донбасі - "Інтернат".

Зараз ви читаєте новину «Наріман Алієв починає зйомки фільму про повернення кримських татар додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі