Ексклюзиви
субота, 22 червня 2019 18:47

Про Чорнобиль зняли ще один серіал

Про Чорнобиль зняли ще один серіал
Зону відчудження показали як приклад того, що природа може відновитися після радіактивної катастрофи за умови невтручання людини. Фото: Сергій Гащак

Компанія Netflix зняла документальномий серіал, у якому розповідається про відродження флори і фауни зони відчуження. Він має назву"Our Planet"

Прем'єра стрічки відбулася у Музеї природознавства в Лондоні. Про це повідомляють у Держагентстві з управління зоною відчуження.

"Увага таких авторитетних медіакомпаній, як Netflix, НВО, Discovery, до зони відчуження – це шлях України до поширення правдивих знань про цю територію, її сьогодення та майбутнє", - каже голова відомства Віталій Петрук.

Як говорить працівник Чорнобильського заповідника Денис Вишневський, зйомки тривали 2 роки з перервами у зимовий період. Для цього обрали понад 2000 локацій по всій зоні відчуження.

Він додав, що закадровий текст для серіалц читатиме один із найвідоміших у світі ведучих-натуралістів Девід Аттенборо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадці зняли фільм про столичну Троєщину

Серіал складається з восьми серій. Кожна з них представляє розповідь про окрему глобальну екосистему нашої планети – океани, пустелі, ліса тощо. Останню серію присвятили природі зони відчуження. Територію показали як приклад того, що природа може відновитися після радіактивної катастрофи за умови невтручання людини. Серіал зняли в традиціях документальних фільмів BBC "Жива планета", "Планета Земля" та "Планета Земля ІІ".

У чорнобильській зоні відновлюється дика природа та з'являються унікальні для країни види тварин і птахів. Про це свідчать знімки біолога Сергія Гащака з Чорнобильського центру з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів. Він працює у зоні відчуження з 1990 року, пише BBC Україна.

Зараз ви читаєте новину «Про Чорнобиль зняли ще один серіал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі