четвер, 24 грудня 2020 16:05

Прем'єри тижня: Шевченко-самурай, джаз для дітей та підсумки 2020-го

Прем'єри тижня: Шевченко-самурай, джаз для дітей та підсумки 2020-го
Слоган комедійного бойовика про Тараса Шевченка - "Катана, пістоль і сталеві вуса". Режисер Роман Перфільєв хотів створити провокацію та показати Кобзаря з іншого ракурсу. Фото: cinema.in.ua

"Безславні кріпаки"

"Що буде, якщо Тарас Шевченко відкладе перо і візьме до рук самурайського меча?"

Дія відбувається 1844 року. Рятуючись від переслідування імператора Японії, на територію України потрапляє самурай. Випадково знайомиться з молодим Шевченком. Вирішує навчити прийомам традиційних японських бойових мистецтв. Разом герої починають боротися за свободу українського народу, за сюжетом.

"Я міг би зробити, щоб Шевченко вбивав усіх катаною і омивався кров'ю ворогів. Малював би нею картини. Тобто це було б більш радикальне, експлуатаційне кіно у стилі Роберта Родріґеса. Але ми не пішли настільки далеко, - каже режисер Роман Перфільєв. - На екрані гіперболізований образ, але не карикатурний. Ми хотіли трохи похуліганити, але не забувати, щоб Шевченко сприймався як людина. Тому кохає, має почуття гумору, зазнає лупцювань від людей пана. Це не Мачете, який безупинно ріже всіх наліво і направо".

Надихався стрічкою "Джанґо вільний" Квентіна Тарантіно, творчістю Акіри Куросави, фільмами про східні бойові мистецтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільмі "Безславні кріпаки" Шевченко читає вірші в перервах між боями на мечах

"Душа"

Джо Гарднер - учитель музики в середній школі Нью-Йорку. Обожнює джаз. Нарешті отримав шанс виступити на сцені. Однак внаслідок нещасного випадку душа Гарднера відділяється від тіла і переноситься на семінар, у якому душі розвиваються перед тим, як відправитись до новонародженої дитини. Тут Джо доведеться задуматись над тим, що значить мати душу, за сюжетом.

"Подібно до "Коко", "Душа" занурює у сенс життя та смерті. Це один з найзріліших мультфільмів Pixar, який піднімає глибокі питання. Але дизайнери створили безліч симпатичних і чарівних персонажів, щоб пом'якшити це. Тому стрічка безпечна та затишна. Для дітей багато смішних моментів.

Головний герой Джо любить музику та джаз. Вважає, що саме тому він на Землі. Це незмінна тема у всьому фільмі, тому він переповнений фантастичною музикою. Неймовірний саундтрек ідеально відображає характер та історію", - йдеться в рецензії What's on Disney plus.

"Сімейка Крудсів: Нова ера"

Енергійна сімейка Крудсів завжди готова до відкриттів, труднощами їх не злякати. Але на горизонті з'являються конкуренти, які переконані у власній унікальності. На порозі глобальних катаклізмів життя обох родин перевертається з ніг на голову. Крудси мають довести чого варті, за сюжетом.

Найкращі фільми 2020 року

З 24 грудня по 6 січня в столичному кінотеатрі "Жовтень" пройдуть покази "Найкращі фільми року". До програми увійшли: "Атлантида", "Паразити", "Мої думки тихі", "Земля блакитна, ніби апельсин", "Портрет дівчини у вогні", "Мій друг містер Персіваль", "Забуті", "Пофарбоване пташеня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мої думки тихі" - "драмедія", якої бракувало українському кінопростору - критик

Зараз ви читаєте новину «Прем'єри тижня: Шевченко-самурай, джаз для дітей та підсумки 2020-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі