четвер, 27 травня 2021 17:00

Прем'єри тижня: куди піти в кіно

Автор: planetakino.ua
  Американська акторка Емма Стоун у фільмі "Круелла" грає дизайнерку-початківку. Приїздить до Лондона на початку 1970-х зробити собі ім'я у світі моди, але стає злочинницею. Стрічка йде в українському прокаті з 27 травня
Американська акторка Емма Стоун у фільмі "Круелла" грає дизайнерку-початківку. Приїздить до Лондона на початку 1970-х зробити собі ім'я у світі моди, але стає злочинницею. Стрічка йде в українському прокаті з 27 травня

Які фільми виходять цього тижня в український прокат. Gazeta.ua розповідає про головні прем'єри.

"Круелла" - реж. Крейґ Ґіллеспі, США

Події відбуваються у Лондоні 1970-х. Головна героїня - сирота Естелла, модельєрка та шахрайка. Прагне зробити кар'єру у фешн-індустрії. Її життя змінюється, коли влаштовується у модний дім легендарної кутюр'є баронеси фон Геллман.

Стрічка розповідає передісторію лиходійки Круелли де Віль, антагоністки твору "101 далматинець". У кримінальній комедії від кінокомпанії Disney зіграли лауреатки "Оскара" Емма Стоун та Емма Томпсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі "Молодість" нас представить фільм "Я працюю на цвинтарі"

"Молода Круелла – це такий собі панк-роковий бунт. Виклик класичним долям діснеївських принцес, які терпляче зносять знущання злих мачух в очікуванні принца, що має їх врятувати. Круелла не така, бо замість чекати спасителя, вона виношує план помсти, даючи зрозуміти глядачам, що часи змінилися.

Перетворення Естелли на Круеллу - реверанс "Джокеру", найуспішнішому фільму 18+. От тільки рамки кіно для всієї родини стають бар'єром, об який Круелла весь час б'ється лобом не в змозі стати реальним лиходієм.

Фільм вийшов чимось середнім між класичною історією від Disney і модним нині феміністичним висловлюванням. Тут є круті дефіле та драйвовий саундтрек. І поки лунає музика, дивишся як заворожений. Але тільки-но стихає, в око впадають усі старомодні прийоми та банальності сценарію, несправжність переживань і непереконлива жорстокість, затягнутість та уривчастість історії", - пише кінокритик Дмитро Сидоренко.

"Тихе місце 2" - реж. Джон Красінскі, США

Дія розгортається у світі, де на людей полюють прибульці, які орієнтуються виключно на звуки. Кому вдалося вижити, намагаються вести нормальне життя. Головна умова безпеки - повна тиша. Сім'я Ебботів не перший рік існують у цих умовах. Після сутички з монстрами у власній оселі вони змушені покинути свою ферму і вийти до зовнішнього світу, де не всі готові об'єднати зусилля.

Це сиквел фільму жахів "Тихе місце", який вийшов 2018-го і зібрав $340 млн у світовому прокаті при бюджеті $17 млн. У центральних ролях - Емілі Блант і Кілліан Мерфі.

"Зоряний рубіж" - реж. Едвард Дрейк, США

2524 рік. Майже чотири століття людство займається колонізацією космосу. Чергова розвідувальна експедиція знаходить позаземну цівілізацію, яка, схоже, має не дуже мирні наміри. Щоб забезпечити виживання нашого виду, вирішують знищити іншопланетних мешканців. Місію довіряють генералу у відставці Джеймсу Форду. Він та ще семеро солдатів вирушають на територію потенційних загарбників. Мають нанести превентивний удар по супротивнику та запобігти міжзоряній війні.

Головні ролі у фантастичному бойовику виконали Брюс Вілліс та Френк Ґрілло.

"Вигнання" - реж. Крістофер Сміт, Велика Британія

1930-ті. Священник Лайнус Форстер разом із дружиною та донькою переїжджає до нового місця служби у британське селище Борлі. Церква доручає йому відродити віру жителів, яка похитнулася після низки таємничих смертей. Родині виділяють маєток, який викликає занепокоєння у місцевих. Ходять легенди, що будинок проклятий і населений примарами. Щоб розкрити таємницю, сім'ї священника доводиться об'єднати зусилля з окультистом і дослідником паранормальних явищ Гаррі Прайсом.

У фільмі жахів знялися Джессіка Браун Фіндлей, Шон Гарріс і Джон Лінч.

"Сем: Пісочний Ельф" - реж. Енді Де Еммоні, Велика Британія

Чарівний ельф Сем має магічну силу - виконує будь-які бажання. Четверо дітей знайомляться з ним і отримують усе, про що мріяли: рожевий гелікоптер, здатність лазити по будь-яких скелях, літати і навіть стати поп-зіркою і кумиром мільйонів. Але ельфа чекає небезпека. Злий дядько Трістан вирішив викрасти його і отримати золото і багатства. Діти мають проявити всю свою відвагу, а головне - зрозуміти, що перемогти можуть лише об'єднавши зусилля.

У сімейному фентезі зіграли Паула Паттон, Меттью Гуд і Расселл Бренд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український міжнародний кінофестиваль оголосив дати проведення

З 28 травня триватиме "Чілдрен Кінофест" – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків. Пройде у кінотеатрах понад 20 міст України та онлайн. Реєстрація на покази - безкоштовна.

У міжнародній конкурсній програмі – сім фільмів. Україну представляє анімаційна стрічка "Віктор Робот". Події розгортаються в далекому майбутньому, де люди сусідять із роботами на планетах навколо штучної зірки. Режисер - Анатолій Лавренішин.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єри тижня: куди піти в кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі