середа, 26 травня 2021 18:44

Чілдрен Кінофест стартує: які фільми подивитися безкоштовно

Автор: childrenkinofest.com
  Німецька акторка Ріва Крімаловскі в історичній сімейній драмі "Як Гітлер украв рожевого кролика" грає 9-річну Анну. Разом із родиною змушена тікати з Німеччини після приходу до влади нацистів. Фільм покажуть в рамках конкурсної програми Чілдрен Кінофесту 2021. Пройде з 28 травня до 6 червня у змішаному форматі - офлайн та онлайн
Німецька акторка Ріва Крімаловскі в історичній сімейній драмі "Як Гітлер украв рожевого кролика" грає 9-річну Анну. Разом із родиною змушена тікати з Німеччини після приходу до влади нацистів. Фільм покажуть в рамках конкурсної програми Чілдрен Кінофесту 2021. Пройде з 28 травня до 6 червня у змішаному форматі - офлайн та онлайн

Восьмий кінофестиваль для дітей і підлітків "Чілдрен Кінофест" стартує 28 травня. Пройде у кінотеатрах понад 20 міст України та онлайн. Реєстрація на покази - безкоштовна.

У міжнародній конкурсній програмі – сім фільмів, відібраних на європейських кінофорумах.

"Віктор Робот" - реж. Анатолій Лавренішин, Україна

Далеке майбутнє. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планету навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який створив світило. Однак він зникає. Дівчинка разом із помічником – крихітним роботом Віктором – вирушає на пошуки.

"Як Гітлер вкрав рожевого кролика" - реж. Кароліна Лінк, Німеччина, Швейцарія, Італія

Німеччина, 1933 рік. Життя берлінської школярки 9-річної Анни повністю змінюється, коли, тікаючи від нацистів, її сім'я поспішно залишає рідне місто. За два роки подорожей дівчинка ознайомлюється з культурою інших країн, вивчає нову мову й дорослішає, але все одно пам'ятає забутого вдома плюшевого рожевого кролика.

"Полі" - реж. Ніколя Ваньє, Франція, Бельгія

10-річна Сесіль разом з мамою переїздить до передмістя Парижа. Ніяк не вдається знайти в селі нових друзів. Одного разу по сусідству зупиняється бродячий цирк, головна зірка якого – поні на ім'я Полі. Дівчинка дізнається, що в цирку з поні погано поводяться, і вирішує врятувати тварину.

"Хлопчик-Гусак" - реж. Стін Расмуссен, Майкл Вікке, Данія

Для Вігго відеоігри – це все його життя. Та одного разу в житті хлопчика з'являється гусак, який вміє говорити. Хоче повернутися до своєї зграї, проте його крило зламане, тож без допомоги Вігго не впорається.

"Арктичні верблюди" - реж. Карл Еміль Рікардсон, Норвегія

Торарін і його сестра Свалін мріяли навчитися їздити верхи. Але замість коней батьки купили їм двох верблюдів. Скоро сім'я розуміє, що дресирування цих тварин – справа не з найлегших. На пошуки професійного тренера для верблюдів вирушають в експедицію до Монголії.

"Самі в космосі" - реж. Тед К'єлльссон, Швеція

Недалеке майбутнє. Люди готуються покинути Землю, оскільки непридатна для життя. Однак на зореліт встигають піднятися лише двоє дітей. Брат і сестра майже не вірять, що зможуть знайти новий дім. Раптом у космічний апарат врізається непізнаний об'єкт, і на борту опиняється іншопланетянин, якому вдається подружитися з героями.

"Джекі та Опієн" - реж. Аннемарі ван де Монд, Нідерланди

Музей, де працює її мама, став для 12-річної Джекі другим домом. Одного разу дівчинка стає свідком того, як знаменита картина Рембрандта раптом оживає. Так жінка на ім'я Опієн опиняється в реальному світі. Джекі вирішує запросити додому гостю з XVII століття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єри тижня: куди піти в кіно

"Чілдрен Кінофест" – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який представляє як нові європейські стрічки, так і світову кінокласику. Лауреата гран-прі шляхом голосування обирають глядачі.

Зараз ви читаєте новину «Чілдрен Кінофест стартує: які фільми подивитися безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі