понеділок, 16 травня 2011 17:10

Спецтема: Євробачення-2011

"Представники Азербайджану співають так, як на кухні кожен може"

"Представники Азербайджану співають так, як на кухні кожен може"

Перемогу Азербайджану зумовила нова форма голосування на "Євробаченні", коли 50 відсотків голосів належать професійному журі.

Таку думку висловив композитор Геннадій Татарченко.

"Й мені здається, вирішальне слово було саме за професіоналами. Сам багато разів очолював журі на різноманітних пісенних конкурсах й знаю, що судді не люблять так званих вискочок. Такими були австрійська співачка, яка виступала "під Вітні Хьюстон", "під Крістіну Аґілеру" робила свій номер виконавиця зі Словенії", - зазначив він.

"Журі в угоду масовому смаку європейців, може й не без допомоги нафтових доларів, обрало саме Азейбарджан. Вони симпатичні, молоді, співають так, як на кухні може заспівати кожен. Це в Америці з її джазовими традиціями в шоу-бізнесі таке не пройшло б, а Старий Світ завжди надавав першість посередностям", - додав композитор.

"Міка Ньютон талановита дівчинка, вона зі своїм завданням впоралась на 100 відсотків. Я їй пророчив місце в першій п'ятірці. Правильно була зроблена ставка на гарне зворушливе відеодоповнення до її абсолютно звичайної пісні. Без нього опинилася би в другій десятці", - підкреслив Татарченко.

Композитор зауважив, що йому найбільше сподобався дует із Ірландії та британський гурт "Blue".

"Їхні виступи були й по музиці, по поведінці на сцені, по текстах модними. Відчулося, що саме ці країни задають тон у світовому шоу-бізнесі. На конкурсі домогосподарок такі не перемагають. Всі професіонали на "Євробаченні" завжди опиняються поза першою п'ятіркою. Справжнє мистецтво на ньому не цінується. Об'єктивно найкращий вокаліст з Франції, якому пророчили перемогу журналісти й букмекери, опинився лише на 15-му місці", - наголосив Татарченко.

Зараз ви читаєте новину «"Представники Азербайджану співають так, як на кухні кожен може"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі