понеділок, 10 жовтня 2011 12:33

Права на екранізацію біографії Стіва Джобса придбали за $1 млн

Права на екранізацію біографії Стіва Джобса придбали за $1 млн

Кіностудія Sony придбала права на екранізацію біографії померлого минулого тижня творця компанії Apple Стіва Джобса, виклавши за них не менше 1 мільйона доларів, повідомляє сайт Deadline.com.

Офіційних коментарів від студії, втім, поки не надходило, однак відомо, що саме Sony останнім часом спеціалізується на перетворенні ділової літератури в "оскароносні" хіти: ця студія випустила "Соціальну мережу" (The Social Network) Девіда Фінчера, засновану на біографії творця Facebook Марка Цукерберга, і "Людину, яка змінила все" (Moneyball), де Бред Пітт грає бейсбольного менеджера Біллі Біна (Billy Beane).

Біографія Джобса, написана колишнім редактором журналу Time Волтером Айзексоном (Walter Isaacson), стала хітом продажів ще до виходу в друк: в ніч смерті Джобса вона зайняла на сайті Amazon.com друге місце за кількістю попередніх замовлень, а термін її виходу, раніше перенесений з весни 2012 року на листопад поточного, знову зрушив - на 21 жовтня. Заодно змінилася і назва: спочатку 500-сторінковий том називався iSteve: The Book of Jobs, однак у підсумку автор умовив видавництво поставити на обкладинку всього два слова: "Стів Джобс" (Steve Jobs).

Кінофільмів про Джобса поки що не знімалося, проте в 1999 році на телеканалі TNT виходило документально-ігрове теледослідження під назвою "Пірати Силіконової долини" (Pirates of Silicon Valley), де роль творця Apple дісталася зірці серіалу "Швидка допомога" Ною Вайлу (Hoah Wyle ). Актор згадував, що приступав до зйомок з великим трепетом, так як Джобс здавався йому "найбільш шекспірівською фігурою Америки за останні 50 років". Учасникам проекту заборонялося зв'язуватися з описуваними героями, щоб не ризикувати судовими позовами (крім Джобса, в картині фігурував Білл Гейтс), однак наступного дня після ефіру Джобс зателефонував Вайлу і зізнався, що сценарій, режисура та все інше були огидні, але от акторська робота здалася йому чудовою.

Зараз ви читаєте новину «Права на екранізацію біографії Стіва Джобса придбали за $1 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі