четвер, 06 жовтня 2011 11:35

Шанувальники Apple несуть квіти й записки до магазинів у пам'ять про Стіва Джобса
15

Фото: Фото: Reuters

Сьогодні світ прощається із засновником і лідером корпорації Apple Стівом Джобсом.

Свої співчуття вже висловили багато друзів Джобса, а також політики та інші громадські діячі.

Розробник і засновник Google Ларрі Пейдж назвав Стіва Джобса, про смерть якого стало відомо в четвер, великою і яскравою людиною. "Він завжди міг усього в кількох словах висловити те, що ви повинні були подумати, перш ніж це прийшло вам у голову. Його увага в першу чергу до користувача завжди надихала мене", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Google +, повідомляє Gazeta.ru.

Шанувальники Apple по всьому світу сьогодні несуть квіти, свічки й записки до магазинів компанії. У самих магазинах на демонстраційних зразках продукції відкрита головна сторінка сайту apple.com, на якій зображений чорно-білий портрет Джобса та дати його життя, пише utro.ru.

Один зі співробітників магазина в Сан-Франциско довгий час стояв на вулиці біля входу в магазин, тримаючи в руках iPad, на екрані якого був зображений Стів Джобс і слова подяки, звернені до нього. Прапори з логотипом компанії біля входу в штаб-квартиру Apple приспущені в зв'язку зі смертю Джобса.

Але крім співчуттів також почали з'являтись недоброзичливі коментарі різних організацій. Так, Постсовет повідомляє, що релігійна організація Баптистської церкви Вестборо заявила, що планує влаштувати пікет на церемонії прощання зі Стівом Джобсом, дата якої ще невідома.

Крім того, експерти Firstnews вже почали замислюватись про подальшу долю корпорації, пише РБК-Україна. Деякі з них висловили думку, що акції компанії впадуть, але інші стверджують, що значних змін не відбудеться. Один з експертів, провідний аналітик Mobile Research Group Ельдар Муртазін, каже: "Ніяких змін не буде. Так, Стів Джобс здійснив величезний внесок, але якщо говорити про корпорації в цілому, це велика структура, де нічого не змінюється з відходом однієї людини. Лідер має значення, але воно дещо переоцінене".


Зараз ви читаєте новину «Шанувальники Apple несуть квіти й записки до магазинів у пам'ять про Стіва Джобса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути