понеділок, 19 серпня 2013 10:13

Помічник найдорожчого художника сучасності пограбував його на мільйони доларів

Помічник найдорожчого художника сучасності пограбував його на мільйони доларів
Прапор. Джаспер Джонс

Прокуратура Південного округу Нью-Йорка пред'явила підмайстрові художника Джаспера Джонса звинувачення в крадіжці його картин. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті відомства. Джеймса Майера, який працював підмайстром Джонса понад чверть століття, затримали вранці в середу, 14 серпня. У четвер він вперше постав перед судом.

Згідно з обвинувальним висновком, йому загрожує до 30 років позбавлення волі. За версією прокуратури, Майєр викрав 22 незакінчені картини відомого художника, які той передав йому на зберігання. Всього за останні шість років обвинувачений імовірно виручив за рахунок продажу таких робіт близько 6,5 мільйона доларів.

Джаспер Джонс входить до числа найдорожчих сучасних художників. Найбільшою цінністю користуються роботи Джонса, створені в ранній період його творчості (початок 1950-х років). Найвідомішою його роботою є картина "Прапор", на якій зображений американський прапор. Вона ж є найдорожчою - у 2010 році її купили більш ніж за $ 28 млн.

Зараз ви читаєте новину «Помічник найдорожчого художника сучасності пограбував його на мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі